Viu la revetlla de Sant Joan a La Jonquera!

La Plaça Nova i el Passeig del Riu acolliran les propostes, que començaran amb l’arribada de la Flama del Canigó i finalitzaran amb la música en directe de la Betty Orquestra

L’Ajuntament de La Jonquera, amb la col·laboració de diverses entitats locals, ha presentat la programació especial amb motiu de la revetlla de Sant Joan. A les 19 hores, a la Plaça Nova, començaran les propostes amb l’arribada del Centre Excursionista Jonquerenc amb la Flama del Canigó. L’acte d’encesa del peveter serà amenitzat pels Grallers i els Tambors de l’Albera.

A continuació, a les 22.30 hores, hi haurà focs artificials i l’encesa de la foguera al Passeig del Riu, que comptarà amb la participació dels Diables de l’Albera acompanyats pels Tambors i els Grallers de l’Albera. Finalment, a les 23 hores, els veïns i les veïnes podran gaudir d’una sessió de música en directe a càrrec de la Betty Orquestra a la Plaça Nova. Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, l’aforament serà limitat. «La nit de Sant Joan és sempre un bonic homenatge a les nostres tradicions i a la vila, no volem deixar passar l’oportunitat de reivindicar-les. Alhora, volem oferir als jonquerencs i les jonquerenques un petit moment de celebració, amb totes les mesures de seguretat per fer front a la pandèmia», explica l’alcaldessa Sònia Martínez.

En aquesta línia, des de la Generalitat de Catalunya, es recomana celebrar la revetlla de Sant Joan en grups reduïts de persones, amb la família o els amics, i tenint molta precaució, tant per minimitzar els contagis de la Covid-19 com per prevenir els accidents per un mal ús del material pirotècnic. Així doncs, es demana evitar les aglomeracions, mantenir la distància interpersonal d’un metre i mig, portar la mascareta correctament posada i reforçar la higiene de mans, tot i que s’alerta que si es fa servir material pirotècnic, no s’utilitzi gel hidroalcohòlic.

Pel que fa a l’ús del material pirotècnic, s’aconsella comprar productes homologats a establiments autoritzats, no guardar els petards a les butxaques, no subjectar-los amb les mans, no posar-los a prop de la cara o el cos i encendre sempre la metxa per l’extrem. També, es recomana recollir la roba estesa i els tendals i tancar portes i finestres. Així mateix, per tal d’evitar incendis, es prohibeix llençar coets o petards a menys de 500 metres de zones boscoses, llençar-los des de balconades i finestres, a l’interior de les cases o contra el mobiliari urbà. Per últim, si un petard no encén bé, s’aconsella no tocar-lo fins al cap de 30 minuts i remullar-lo amb aigua.