Una quarantena de persones participen en una reunió veïnal en defensa del parc de bombers de La Jonquera

Durant la trobada, es va presentar el manifest elaborat per l’Ajuntament de La Jonquera i altres consistoris de la comarca, que demana a la Generalitat de Catalunya reconsiderar la decisió de tancar i reconvertir el parc de bombers del municipi

El passat dilluns 15 de novembre, una quarantena de persones es van reunir a la sala de la Societat ‘La Unió Jonquerenca’ del municipi per abordar la delicada situació del parc de bombers de La Jonquera. El motiu va ser la proposta de distribució de personal i parcs de bombers per a l’optimització operativa de la demarcació de Girona presentada recentment per la Generalitat de Catalunya, que comportaria el tancament i reconversió del parc de bombers de La Jonquera d’un parc de bombers funcionaris a un parc de bombers voluntaris a partir de l’1 de gener de 2022.

La trobada va comptar amb la participació de l’alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez, del regidor de Medi Ambient i Protecció Civil, Jordi Picornell, i d’alcaldes d’altres municipis de la comarca. Durant la reunió, es van explicar les accions dutes a terme i es van anunciar les properes actuacions. En concret, es va presentar el manifest en defensa del parc de bombers del municipi elaborat per l’Ajuntament de La Jonquera i els consistoris d’Agullana, Cantallops, Capmany, Darnius, Maçanet de Cabrenys i La Vajol. El text reclama una nova reunió urgent amb el Departament d’Interior i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de poder exposar les reivindicacions i els motius pels quals mantenir operatiu el parc de bombers funcionaris de La Jonquera i aconseguir que es reconsideri la decisió presa unilateralment pel govern català.

Actualment, ciutadania, entitats, associacions i federacions de comerciants i hostalers de la zona es poden adherir a aquest manifest i mostrar el seu suport en defensa del parc de bombers de La Jonquera. Durant els propers dies, diferents establiments del poble faran la recollida de signatures. «Animo tots els jonquerencs i les jonquerenques a sumar-se a aquest manifest. Hem d’aconseguir que el parc de bombers de La Jonquera no es tanqui per la seguretat de tots i totes i per la preservació del nostre preuat entorn», afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.

Llegeix el manifest en defensa del parc de bombers de La Jonquera aquí.