Tot a punt per a la Festa Major!

Cultura, jocs, música i tradició es donen la mà per celebrar la festa d’enguany, del 6 a l’11 de setembre. Pots consultar el programa aquí

 

CARTELL FM2018 v2

 

Un any més La Jonquera es vesteix de Festa Major. A partir del diumenge 6 i fins al dimarts 11 de setembre el municipi viurà un dels esdeveniments més esperats de l’any, gràcies, en part, al seu ampli ventall de propostes lúdiques, cultural, i musicals dirigides a tota la ciutadania. “Es tracta d’una celebració i un programa amb propostes que s’han treballat i macerat al llarg de tot un any gràcies a la tasca de les nostres entitats, de molts dels nostres veïns i veïnes, del personal del consistori i de la Brigada municipal. Sense totes aquestes persones i el seu treball, la Festa Major no seria possible”, afirma l’alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez.

El cap de setmana anterior començaran els actes del programa. El diumenge 2 de setembre se celebrarà la 15a Trobada de Puntaires, a la plaça Nova des de les 10 fins a les 13h.

 

Actes tradicionals per a tots els gustos

La Cercavila de Festa Major amb la Cobla Vila de la Jonquera serà el dissabte 8 a les 11.45h per donar pas a l’Ofici Solemne amb l’Orfeó Jonquerenc que tindrà lloc a les 12h a l’Església. El mateix dissabte a les 17h tindrà lloc la cercavila amb els Gegants, els Xanquers, els Tambors i els Grallers de l’Albera. En acabar hi haurà audició de sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera. I després… donarem pas al correfoc amb els Banyetes de l’Albera i les colles infantils de Nyerros del Conflent (Prades de Çonflent), els Diables i Bruixes de Baho (Baho-França), els Diables d’en Pere Botero (Salt) i les Gàrgoles de Foc (Banyoles). Per donar la benvinguda a la nit, se celebrarà el sopar Correjonks, a les 23h a la plaça Nova. En acabat, es donarà pas a un dels moments més brillants de tota la Festa, el segon correfoc, amb els Diables de l’Albera, els Nyerros de Conflent (Prades de Çonflent-França), els Diables i Bruixes de Baho (Baho-França), els Diables d’en Pere Botero (Salt) i les Gàrgoles de Foc (Banyoles).

 

Activitats lúdiques per a totes les edats

El dissabte 8, d’11 a 14h, jocs de carrer amb els cargots de l’Associació Guixot de 8. Infants i adults podrà interactuar amb el Cargot d’Aigua, el Cargot d’Escultures, el Cargot de Bicicleta, el Cargot de Contes, i molts més! I a la tarda, xeringada per als més petits organitzada per l’AMPA del CEIP Josep Peñuelas del Río.

L’espectacle infantil amb El Pot Petit serà el diumenge 9 a les 11h, a la plaça Nova. A la tarda no us perdeu la Festa Holly!

 

Cultura en forma d’exposicions

El dijous 6 l’Oficina d’Informació del PNIN de l’Albera, acollirà el lliurament de premis del XIX Concurs Fotogràfic de l’Albera. Tot seguit, s’inauguraran les exposicions de “Buidant el buit”, d’Antoni Federico, “Manualitats”, del Grup +60, i “Mandales”, de Francisco Pérez. Les dues darreres mostres es podran visitar fins al 28 de setembre i “Buidant el buit” fins al 30 de setembre, a Can Laporta.

Les inauguracions continuaran el divendres 7 a les 19h amb l’exposició de Carles Vergés i Víctor Sunyol, “Exilis, fronteres i desarrelaments”, al Museu Memorial de l’Exili (MUME).

La presentació de la mostra fotogràfica “La Jonquera del segle XIX-XX” tindrà lloc el dissabte 8 a les 16.30h a la sala de la societat “La Unió Jonquerenca”.

I pel que fa als llibres, la Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria acollirà el dilluns 10 a les 19h la  presentació de ”La yaya Rosita: plantas, recuerdos y remedios”, de la Rosa Lleras Puigmal.

 

Música a càrrec de grans artistes

L’Orquestra Maravella oferirà un concert el divendres 7 a les 19.30h amb un repertori que recorrerà des de la música tradicional catalana fins als grans esdeveniments de la música lírica. La mateixa agrupació musical farà el Ball de Festa Major després del sopar a benefici de “La Unió Jonquerenca”, amb els millors estàndards americans i tots els ritmes dels balls de saló, fins a les músiques més actuals i festives del moment.

El Correjonks amb la Xaranga Damm-er se celebrarà el dissabte 8, des de les 20 fins a les 23h pels diversos carrers de la vila. La venda anticipada de tiquets serà fins al dia 6 de setembre a la Societat i al Bar Medrano. A les 22h també hi haurà el concert “Pergolesi”, amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, al MUME. La jornada acabarà amb la Nit jove, amb Mitjanit, Birugi i Dj Xavi, a la plaça Nova.

Els actes musicals continuaran el diumenge 9, amb el concert de violoncels amb Limoncello, a les 19.30h, i les havaneres amb el grup Mar d’Amunt, a les 22h.

Per acabar amb la programació musical, el dilluns 10 a les 22h se celebrarà el ball de nit amb Duet d’Ambient a la plaça Nova.

 

Les entitats del municipi han col·laborat estretament amb l’Ajuntament per oferir als jonquerencs i jonquerenques “una festivitat única per a compartir, per a sentir-se orgullós de pertànyer a la vila, per reforçar la nostra identitat, i per exhibir tot el potencial que té el municipi”, explica Martínez, qui ha aprofitat per convidar “a seguir fent de la nostra Festa Major un exemple de civisme; a vestir com cal aquests dies tots els balcons i llars de la vila, i a omplir places i carrers de color i de festa”.

 

Consulta tot el programa aquí