Noves millores en matèria d’eficiència i sostenibilitat energètica a la via pública del municipi

El consistori durà a terme la renovació de l’enllumenat públic del carrer Rosselló i l’avinguda Pau Casals amb la instal·lació de nova il·luminació LED d’alta eficiència, menys contaminant i amb un clar estalvi energètic

Amb la voluntat de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica, l’Ajuntament de la Jonquera durà a terme la instal·lació de nous sistemes d’il·luminació LED al carrer Rosselló i l’avinguda Pau Casals. Ambdues actuacions tenen el doble objectiu de millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques i contribuir a la reducció d’emissions de CO2.

Un notable estalvi energètic

Els treballs consistiran en la renovació de les instal·lacions elèctriques i en la substitució de l’enllumenat públic per nous dispositius LED que permeten reduir de forma notable l’actual despesa energètica. A més, la il·luminació LED, a diferència de la que s’utilitzava fins ara, és totalment sostenible i no emet gasos d’efecte hivernacle com el CO2.

Rafael Medinilla, regidor de Territori i Qualitat Urbana, emmarca aquesta actuació en la voluntat de l’Ajuntament de “seguir donant passes efectives cap a una major eficiència energètica i sostenibilitat dels equipaments i la via pública de la Jonquera. En aquesta línia, Medinilla explica que “si volem suscitar entre els jonquerencs i jonquerenques una petita dosi de reflexió i conscienciació sobre la despesa energètica, cal, primer, que des de les administracions en donem exemple”.

Ambdues actuacions tindran un costal total de 47.641,22€ (IVA inclòs) i aniran a càrrec del professional Bruno Corpas Castaño i de l’empresa Electrodomèstics Verdaguer, S.L.