Nou canvi de freqüència en els canals de televisió

La Direcció General de Mitjans de Comunicació ha anunciat l’inici de la segona fase del Segon Dividend Digital a Catalunya, que obligarà els usuaris a re-sintonitzar els seus televisors. A la Jonquera els canvis començaran durant la primera setmana de febrer.

La Direcció General de Mitjans de Comunicació ha anunciat que durant les primeres setmanes del mes de febrer començarà la segona fase del Segon Dividend Digital a Catalunya, en virtut del qual alguns canals de TDT canviaran de freqüència. Es tracta d’un procés que es porta a terme a tota la Unió Europea amb l’objectiu d’alliberar part de l’espai radioelèctric i permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G.

Al municipi de la Jonquera els canvis es començaran a implementar a partir del 5 de febrer i es completaran a finals de març (dates orientatives). En el moment en què es facin efectius, els veïns i veïnes hauran de re-sintonitzar el seu televisor. En el cas dels habitatges unifamiliars o edificis de fins a tres o quatre habitatges, només caldrà fer una re-sintonització a través del comandament a distància del televisor, però en el cas dels edificis més gransserà necessari contactar amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions homologada perquè faci les adaptacions necessàries a l’antena.

Hi haurà alguns canals que, un cop desplegats els canvis, seguiran emetent de forma simultània en la freqüència nova i l’antiga durant un període de 3 mesos, però n’hi haurà d’altres que saltaran de freqüència directament i ja no es podran seguir visionant fins que no es faci la re-sintonització. Clica aquí per a veure els detalls del desplegament previst a la Jonquera.

En cas de dubte es pot trucar al 012 o consultar el web sobre mitjans de comunicació de la Generalitat.

tdt la jonquera