Mor Josep Maria Serra i Vila, figura clau en la vida social i política de la Jonquera dels darrers 25 anys

Els jonquerencs i jonquerenques hem rebut avui, dia 5 de maig, la trista notícia de la pèrdua de Josep Maria Serra i Vila a l’edat de 75 anys. Des de l’Ajuntament de la Jonquera volem expressar la nostra profunda tristor per la seva mort i fer arribar el nostre condol més sincer a tota la seva família i amics. Josep Maria Serra deixarà una petjada inesborrable en la vida social i política del nostre poble.

Aquesta matinada ens ha deixat Josep Maria Serra i Vila, persona molt estimada al municipi i personatge clau en la vida social i política de la Jonquera durant els darrers 25 anys.

A nivell polític, en Josep va ser regidor de l’Ajuntament de la Jonquera durant 24 anys (1983-87 i 1991-2011). Durant aquest temps, va ocupar diverses responsabilitats, com la Tinença d’Alcaldia, la Regidoria d’Esports i la Regidoria de Governació.

A banda de destacar com a gran servidor públic, Serra va tenir un paper molt important dins l’associacionisme jonquerenc, presidint la Unió Esportiva La Jonquera durant més de dues dècades (1992-2014). Al llarg dels 21 anys ininterromputs al capdavant de l’entitat, el club verd-i-blanc va assolir diversos èxits i ascensos. I, malgrat abandonar-ne la presidència, Serra va continuar sempre molt vinculat al club.

El seu amor i passió per l’esport el van fer mereixedor de la Medalla de l’Esport de les Comarques Gironines, un guardó que concedeix anualment la Generalitat de Catalunya a persones de la demarcació de Girona que, d´una manera anònima i desinteressada,treballen per l´esport.

Des de l’Ajuntament de la Jonquera ens unim al dol de familiars, amics, veïns i companys per la mort d’una persona molt estimada per tothom que deixarà, de ben segur, una petjada inesborrable en la vida social i política del nostre poble. També volem fer saber a tota la població jonquerenca que la família d’en Josep ens ha fet arribar la seva voluntat d’organitzar un comiat quan les circumstàncies ho permetin.