Llum verda al nou parc d’en Lloveras

El consistori aprova el projecte de renovació d’aquest espai, que incorpora propostes dels infants de la vila i comptarà amb 6 zones d’activitats

 

L’Ajuntament ha aprovat definitivament el projecte de reforma d’en Parc d’en Lloveras, un dels projectes urbanístics més destacats del present mandat, donant així resposta al progressiu procés de degradació que estava patint aquesta important àrea recreativa del municipi.

El projecte que finalment es tirarà endavant és fruit de les propostes formulades per l’alumnat de l’escola Josep Peñuelas del Rio que, entre d’altres coses, va proposar construir nous espais per al lleure -com una pista esportiva-; actualitzar els jocs infantils; renovar-ne els accessos i paviments; i instal·lar-hi nou mobiliari urbà.

En aquest sentit, la proposta que ha aprovat el consistori municipal tenint en compte les propostes dels alumnes, preveu reorganitzar el parc en 6 zones diferents d’activitat, agrupades per edats:

  • Zona de jocs infantils (6-12 anys)
  • Zona esportiva (13-20 anys)
  • Zona wifi (18-25 anys)
  • Zona de pícnic
  • Zona d’activitat per a persones grans (60-80 anys)
  • Zona de pas amb espais d’estar (per a totes les edats)

L’Ajuntament estima que un cop comencin els treballs, amb un pressupost de 169.998.60 euros, podrien estar finalitzats en 10 setmanes. “Aquest parc emblemàtic necessitava una renovació; la nostra voluntat és convertir el recinte en un veritable espai neuràlgic de trobada, joc i oci a l’aire lliure. I gràcies a la implicació dels alumnes de l’escola, hem aprovat un projecte que s’adequa bé a les necessitats reals de la gent”, explica Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera.