L’Institut de La Jonquera torna a participar en el projecte ‘Tots Dansen’

De la mà del col·lectiu AGITART, la nova edició vol continuar introduint i apropant el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al jovent jonquerenc

Després de donar la passada tardor les primeres passes dins del món de la dansa contemporània, l’Institut de La Jonquera repeteix l’experiència. El centre educatiu s’ha sumat a una nova edició del projecte ‘Tots Dansen’, impulsat per la Generalitat de Catalunya, el Mercat de les Flors i l’Ajuntament de la Jonquera i coordinat pel col·lectiu AGITART.

Com a resultat de la primera edició, els nois i les noies de 4t d’ESO, amb el suport de l’artista Constanza Brncic, van construir un brillant espectacle de dansa contemporània titulat ‘Carrers’. Ara és el torn d’una cinquantena d’alumnes de 3r d’ESO del centre educatiu jonquerenc.

Durant els propers mesos, els nois i les noies tindran l’oportunitat d’endinsar-se en un procés de creació coreogràfica compartit amb el professorat i artistes professionals, una gran experiència d’aprenentatge i de creixement personal. A través del reeixit projecte, nascut el curs 2012-2013 a la ciutat de Barcelona, el jovent veurà reforçat el paper de la dansa com a eina educativa i treballarà la transmissió de valors, la creativitat i el treball en equip.

A l’Alt Empordà, un total d’onze centres educatius dels municipis de Figueres, Roses, Empuriabrava, Castelló d’Empúries, L’Escala i La Jonquera es troben implicats en el projecte ‘Tots Dansen’, fet que suposa que quasi un miler d’alumnes de la comarca hi participin.