L’Escola Municipal de Música es consolida com un valuós espai de formació i dinamització cultural de la Jonquera

Durant el curs 2016/2017 el centre ha acollit un total de 62 alumnes provinents d’una desena de poblacions veïnes.

Escola Municipal de Música de la Jonquera

L’Ajuntament de la Jonquera fa una valoració molt positiva de les dades i del funcionament de l’Escola Municipal de Música durant el curs 2016/2017. L’any passat, un total de 62 persones -amb edats compreses entre els 4 i els 73 anys- van participar dels diferents graus, cursos i tallers musicals impulsats des del centre.

Míriam Lanero, regidora d’Educació, posa especial èmfasi en “l’excel·lent tasca del personal de l’escola, no només per tal que les propostes siguin un èxit d’assistència i participació, sinó també per les múltiples tasques divulgatives i d’aprenentatge que realitzen”. En aquest sentit, Lanero afegeix que “l’acceptació de les diferents activitats demostra la bona salut de què gaudeix la cultura en el municipi i al territori, per això des de l’Ajuntament es treballa constantment per potenciar l’equipament”.

Durant el curs 2016/2017, l’Escola Municipal de Música va oferir als usuaris classes de múltiples instruments tals com piano, violí, violoncel, clarinet, saxofon, guitarra, guitarra elèctrica, baix elèctric i bateria. Així mateix, va realitzar programes musicals de diferent categoria segons l’edat i els coneixements musicals: descoberta, sensibilització, elemental, aprofundiment, grau professional, juvenil i adult.

Finalment, al llarg de l’any passat el centre també va oferir formació i cultura fora de les instal·lacions de l’Escola. D’una banda, es van organitzar activitats a les dependències d’altres centres del municipi, com és el cas del taller de rítmica corporal que va tenir lloc al Casal de l’Avi i les activitats didàctiques que es van celebrar als centres escolars (el projecte ‘Cantem? Cantem!’, per a les escoles de primària de la zona; i el projecte ‘I-Música’, per als alumnes de 1er i 2on d’ESO de l’Institut de la Jonquera).

D’altra banda, també es van oferir propostes culturals fora de la pròpia vila, com ara la Festa de la Primavera (Centre de dia d’Agullana), la mostra d’artistes al Castell de Sant Ferran, la mostra de jazz al Festival de Jazz de Figueres, la participació al Festival Fem Música i a la novena Orquestrada organitzada pel Conservatori de Girona.