L’Alt Empordà es dota d’un Pla Estratègic per impulsar el desenvolupament econòmic de la comarca durant els propers anys

L’Ajuntament de La Jonquera uneix esforços amb el Consell Comarcal i altres consistoris de l’Alt Empordà per tal de revitalitzar i recuperar l’economia de la comarca amb un pla de futur que aborda qüestions com l’ocupació, el turisme, el comerç o el pla de xoc post-Covid

Per tal de potenciar el desenvolupament econòmic local i l’ocupació a la comarca, els consistoris de La Jonquera, Castelló d’Empúries, Roses, Llançà, Figueres i Vilamalla, l’Associació Empordà Turisme, el Consorci Salines Bassegoda i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà han elaborat de forma conjunta el ‘Pla estratègic de desenvolupament econòmic de l’Alt Empordà 2020-2025’, un document que defineix les actuacions de futur a desenvolupar a cada municipi per tal de revitalitzar i recuperar les economies de la comarca, fortament afectades per les conseqüències econòmiques de la pandèmia.

L’elaboració del Pla ha comptat amb la implicació dels serveis tècnics de les diferents administracions i amb la col·laboració, a través de dues taules participatives, dels sectors econòmics de la comarca, com ara empreses, associacions i entitats vinculades a la promoció econòmica i l’ocupació de la comarca.

En el cas de La Jonquera, el document resultant de tot aquest treball va ser aprovat en Junta de Govern el passat dijous 11 de febrer amb la voluntat de promoure un front comú de les diferents administracions del territori. El projecte no suposa cap despesa ni compromís econòmic directe per a l’Ajuntament de La Jonquera, ja que estableix que a mesura que es vulguin anar desenvolupant les accions es buscaran els recursos necessaris per fer-ho. «El nostre objectiu és desenvolupar una estratègia forta i comuna per dinamitzar l’economia i potenciar l’ocupació a la comarca, una necessitat que adquireix encara més urgència en el context post-Covid. I aquest Pla és una oportunitat per fer-ho», explica l’alcaldessa Sònia Martínez.

Un projecte transversal per dinamitzar l’economia de la comarca
El projecte s’estructura en vuit línies estratègiques, desenvolupades cada una d’elles amb els seus objectius específics i els seus corresponents programes d’acció. Aquests vuit eixos d’actuació són: pla de xoc post Covid-19, projectes motors, formació i ocupació, empresa i emprenedoria, turisme, comerç, indústria i logística, i sector agroalimentari. La implicació en el desenvolupament d’aquest Pla és una acció més del treball que està realitzant l’Ajuntament de La Jonquera des de fa temps per tal de contribuir a impulsar i dinamitzar l’economia i l’ocupació al municipi.