L’Ajuntament de La Jonquera s’adhereix al protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques als espais públics d’oci de l’Alt Empordà

El protocol, elaborat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà, vol esdevenir una eina de treball, referent i útil, per a abordar aquesta greu xacra social d’una manera transversal

A finals del passat mes de febrer, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar el protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques als espais públics d’oci de la comarca. El document va néixer amb l’objectiu de combatre les violències masclistes i lgtbifòbiques a l’Alt Empordà i aglutinar totes aquelles accions que es desenvolupen al territori en aquest àmbit. Amb aquesta mateixa voluntat, l’Ajuntament de La Jonquera va decidir adherir-s’hi a finals del passat mes de març.

El protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques als espais públics d’oci de l’Alt Empordà vol esdevenir una eina de treball, referent i útil, per a abordar aquesta greu xacra social d’una manera transversal amb els diferents equips i serveis professionals que intervenen en aquests casos, com les policies locals, el personal sanitari o les persones educadores, entre altres, i establir uns pactes deontològics a l’hora d’abordar aquestes situacions. De la mateixa manera, el protocol proposa implementar un seguit d’accions de prevenció i sensibilització a la comarca.

«Ajuntaments, consell comarcal, agents i ciutadania hem de fer un front comú per a acabar amb aquesta greu problemàtica i garantir la seguretat i el benestar de totes les persones, sense distincions de sexe, gènere o orientació sexual. Recordem que és responsabilitat de tots i totes erradicar aquesta xacra social», afirma la regidora de Joventut, Míriam Lanero.