L’Ajuntament obre una segona convocatòria del programa d’ajudes econòmiques per a professionals i microempreses afectats per la Covid-19

Les persones físiques o jurídiques beneficiàries rebran una prestació econòmica única de fins a 1.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar telemàticament fins al 7 de desembre.

A principis d’octubre, el consistori jonquerenc va posar en marxa una convocatòria extraordinària d’ajudes per a professionals i microempreses del municipi afectats pels efectes econòmics de l’emergència sanitària derivada de la Covid-19. En total, hi va destinar una partida de 50.000 euros. Un cop finalitzats els terminis i concedides les prestacions, no es van exhaurir els diners previstos.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de La Jonquera obre avui, dimarts 17 de novembre, una segona convocatòria d’aquest programa extraordinari d’ajudes econòmiques. «Continuem donant suport al teixit comercial i empresarial del municipi perquè el considerem essencial per a l’economia del poble i per al nostre dia a dia», explica l’alcaldessa Sònia Martínez.

Aquest cop, la convocatòria comptarà amb una partida de 22.000 euros i novament estarà destinada a persones físiques o jurídiques que tinguin una activitat empresarial al municipi que s’hagi vist alterada per les mesures de contenció de la pandèmia, a excepció de les persones que ja van obtenir una prestació en la primera convocatòria.

Les persones beneficiàries podran rebre una prestació econòmica única de com a màxim 1.000 euros, que s’haurà de justificar amb despeses relacionades amb el manteniment dels locals comercials, serveis i centres de treball; campanyes de promoció, màrqueting i difusió de l’activitat empresarial; foment de noves activitats i nous serveis; creació de nous productes o inversions, o adquisició d’elements de protecció i seguretat, entre altres.

Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud telemàticament a través del web municipal fins al pròxim dilluns 7 de desembre.

Ambdues convocatòries formen part del pla de xoc aprovat per l’Ajuntament per a promoure la reactivació econòmica i la recuperació social de La Jonquera dotat de 525.000 euros. Totes les mesures que conformen aquest pla de xoc busquen pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de l’emergència sanitària derivada de la Covid-19, dinamitzar l’economia local i estar al costat dels jonquerencs i les jonquerenques que més ho necessiten.

Consulta les bases de la nova convocatòria aquí.