L’Ajuntament dota l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil amb un vehicle 4×4 per dur a terme les seves tasques

El tot terreny formava part de la flota de vehicles del cos de la Policia Local de la Jonquera.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de la Jonquera compta des d’aquest mes de desembre amb un nou vehicle per realitzar tasques de prevenció i seguiment. Es tracta d’un tot terreny Nissan Pick-Up, provinent de la flota de vehicles del cos de la Policia Local i cedit gratuïtament a l’AVPC un cop aquest va ser donat de baixa el passat mes de juliol.

Aquesta adquisició respon a la voluntat de l’Ajuntament de continuar donant suport a l’entitat en la seva tasca al servei de la seguretat dels veïns i veïnes del municipi.  En paraules de Jordi Picornell, regidor de Medi Ambient, el nou vehicle “permetrà millorar la capacitat de resposta d’aquest valuós cos de voluntaris i representa una mostra més del compromís de l’Ajuntament per tal de garantir que els cossos de seguretat disposin dels millors equipaments i recursos per a l’exercici de a seva feina”.

Nou vehicle de l'AVPV de la Jonquera

Un equip de voluntaris al servei del municipi

L’AVPC de la Jonquera es va estrenar l’any 2009 i realitza tasques com prevenció i actuació en situacions de risc greu o catàstrofe; protecció i socors de persones, bens i medi ambient; promoció i realització d’activitats de caràcter voluntari; col·laboració en l’elaboració i desenvolupament dels diferents plans d’emergència; i prevenció, gestió i informació als veïns i veïnes per tal de contribuir al bon desenvolupament d’esdeveniments i activitats.

En relació a la tasca de l’AVPC, Picornell assegura que “estem molt satisfets amb el rol que els voluntaris de Protecció Civil han desenvolupat en les actuacions que s’han fet al municipi. Aquest any s’han incorporat cinc voluntaris nous que han rebut la formació de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya a l’ISPC, incrementant així el nombre de voluntaris”.

Picornell, a més, afegeix que “l’associació és un cos que col·laborarà en el futur amb el consistori duent a terme unes tasques de gestió i informació a la població que són absolutament vitals i necessàries. Des de l’Ajuntament posem en valor la tasca que té encomanada aquesta associació al nostre municipi”.