L’Ajuntament de La Jonquera rep una subvenció de la Generalitat de Catalunya per a impulsar un projecte transfronterer de turisme actiu i de natura

De la mà de l’Association Aux Sources du Boulou, el consistori jonquerenc portarà a terme curses, sessions de marxa nòrdica, sortides en bicicleta de muntanya i rutes culturals on el component transfronterer serà el gran protagonista

Recentment, la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció a l’Ajuntament de La Jonquera en el marc de la concessió de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l’Espai Català Transfronterer. En total, l’import ascendeix a 4.000 euros que es destinaran a impulsar un projecte transfronterer de turisme actiu i de natura.

L’engrescadora iniciativa, que forma part del Pla Estratègic de Turisme Actiu i de Natura, ha estat promoguda per la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de La Jonquera, encapçalada per la regidora Lluïsa Macias, qui va buscar la col·laboració de l’Association Aux Sources du Boulou. El projecte busca convertir aquesta zona transfronterera en un destí de turisme actiu i de natura de primer nivell programant i realitzant durant els propers mesos i de manera regular activitats amb guiatges professionals coneixedors del territori.

La proposta vol posar en valor l’entorn natural de La Jonquera i Le Boulou i oferir a una tipologia molt diversa de públic l’oportunitat de descobrir, conèixer i gaudir del paisatge, de la cultura i del patrimoni del territori. «Curses, sessions de marxa nòrdica, sortides en bicicleta de muntanya i rutes culturals són algunes de les activitats que volem portar a terme. La gran particularitat és que totes les propostes tindran el component transfronterer com a element comú, és a dir, totes començaran a un municipi i acabaran a l’altre indistintament i obviant la línia de frontera», afirma la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Lluïsa Macias.

Actualment, l’Ajuntament de La Jonquera i l’Association Aux Sources du Boulou estan treballant en la programació de les activitats i en la definició de la campanya de promoció. Inicialment, es preveu que les primeres propostes es posin en marxa durant els propers mesos de desembre i gener.