L’Ajuntament de La Jonquera rep una distinció en la VII edició dels Reconeixements Administració Oberta

El consistori jonquerenc va ser distingit com un dels vint ajuntaments d’entre 1.001 i 5.000 habitants que més han apostat per la transformació digital i la digitalització dels serveis

El Consorci Administració Oberta de Catalunya va celebrar el passat dimarts 3 de maig, a les 17 hores, l’acte d’entrega dels guardons de la VII edició dels Reconeixements Administració Oberta al Teatre Auditori de Llinars del Vallés. Durant la trobada, l’Ajuntament de La Jonquera va ser distingit com un dels vint ajuntaments d’entre 1.001 i 5.000 habitants que més han destacat en l’impuls de la transformació digital i del govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna durant l’any 2021. «La digitalització és el futur i a La Jonquera, ho tenim molt clar. Per aquest motiu, al llarg dels darrers anys, a l’Ajuntament, hem fet una forta aposta per les noves tecnologies, però sempre posant el focus en el nostre compromís com a servei públic, en la transparència, en la claredat i en l’accessibilitat», afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.

Anualment, el Consorci Administració Oberta de Catalunya estudia la maduresa digital dels ajuntaments, diferenciant sis categories en funció del nombre d’habitants, i dels consells comarcals, amb l’objectiu d’identificar les administracions més capdavanteres en transformació digital a Catalunya i aprendre de les millors experiències. En definitiva, l’organisme avalua l’ús dels diferents serveis relacionats amb l’administració digital, com els registres d’entrada i de sortida, la gestió interna, la contractació, la interoperabilitat, la identitat digital, la seguretat, el govern obert, la normativa, les certificacions, la informació i altres.

L’any 2021, l’Ajuntament de La Jonquera ha obtingut 73/100 punts i s’ha posicionat com un dels vint ajuntaments d’entre 1.001 i 5.000 habitants que més han destacat en transformació digital.