L’Ajuntament de La Jonquera participa en l’elaboració d’un manifest en defensa del parc de bombers del municipi

El text, que reclama una nova reunió urgent amb el Departament d’Interior i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya, buscarà el suport d’entitats, associacions i federacions de comerciants i hostalers de la zona

L’Ajuntament de La Jonquera i altres ajuntaments de la comarca han presentat un manifest en defensa del parc de bombers del municipi. El text buscarà el suport d’entitats, associacions i federacions de comerciants i hostalers de la zona i un cop presentat davant del Ple municipal, es farà arribar al Departament d’Interior i a la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya. El motiu és la proposta de distribució de personal i parcs de bombers per a l’optimització operativa de la demarcació de Girona presentada recentment pel govern català, que comportaria el tancament i reconversió del parc de bombers de La Jonquera d’un parc de bombers funcionaris a un parc de bombers voluntaris a partir de l’1 de gener de 2022.

«El parc de bombers de La Jonquera és d’una importància geoestratègica molt significativa i dona servei a una zona d’extrema vulnerabilitat. Malauradament, a l’Alt Empordà, hem patit alguns dels incendis forestals més greus del país. El tancament del parc de bombers funcionaris elevarà molt el temps de resposta operativa en cas d’incendi, ja que haurem d’esperar les dotacions de Figueres, Llançà o Roses. Per aquest motiu, ens oposem fermament al seu tancament i reconversió. Creiem que és una greu irresponsabilitat i farem tot el possible per a aturar-ho», afirma l’alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez.

El manifest reclama una nova reunió urgent amb el Departament d’Interior i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de poder exposar les reivindicacions i els motius pels quals mantenir operatiu el parc de bombers funcionaris de La Jonquera i aconseguir que es reconsideri la decisió presa unilateralment pel govern català.

Davant d’aquest fet i en defensa del territori i de la seguretat dels veïns i les veïnes de la zona, paral·lelament, les institucions afectades estan preparant diverses iniciatives per a aturar la decisió. A més de l’elaboració del manifest, el pròxim dilluns 15 de novembre, a les 19.30 hores, a la sala de la Societat ‘La Unió Jonquerenca’, l’Ajuntament de La Jonquera, de la mà dels consistoris d’Agullana, Cantallops, Capmany, Darnius, Maçanet de Cabrenys i La Vajol, organitzarà una reunió oberta als veïns i les veïnes de tots els municipis afectats per a explicar les accions dutes a terme i anunciar les properes actuacions.

Llegeix el manifest en defensa del parc de bombers de La Jonquera aquí.