L’Ajuntament de La Jonquera incorpora un nou vehicle elèctric

L’aposta del consistori jonquerenc pels vehicles de zero emissions és un pas més cap a la sostenibilitat, la lluita contra el canvi climàtic i la disminució de la contaminació

A mitjans del mes de gener, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de La Jonquera va posar en funcionament el tercer vehicle elèctric de la flota municipal. En concret, es tracta d’un vehicle elèctric utilitzable com a tractora d’arrossegament i vehicle de càrrega i transport, de dimensions molt compactes i amb la capacitat de càrrega útil més gran de la seva classe. El vehicle arriba a una velocitat de 50 quilòmetres hora, disposa d’una autonomia de fins a 135 quilòmetres gràcies a unes bateries de liti de 12 quilowatts hora, no genera emissions i és de baix consum. Actualment, la brigada municipal l’utilitza per reg a baixa pressió i aigualeig a alta pressió, ja que permet dur a terme les actuacions d’una manera completament silenciosa i sense provocar sorolls i molèsties a veïns i veïnes.

Com a complement, el consistori jonquerenc ha adquirit també recentment un elevador semiremolc amb una plataforma articulada per a l’elevació de persones o objectes de fins a 200 quilograms a dotze metres d’altura de treball. L’aparell és completament elèctric i compta amb bateries pròpies.

«Des de la Regidoria de Medi Ambient, fem una aposta ferma pels vehicles no contaminants. Amb aquesta recent incorporació, disposem de tres vehicles elèctrics a la flota municipal: la tractora i l’elevador, la furgoneta de la brigada municipal i el cotxe de l’agutzil. El nostre objectiu és continuar aquest camí i avançar cap a una mobilitat sostenible i de zero emissions», afirma el regidor de Medi Ambient, Jordi Picornell.