L’Ajuntament de la Jonquera guardona Josep Serra i Vila amb el Jonc d’Or a títol pòstum

Va ser regidor del municipi i president de la Unió Esportiva la Jonquera durant vint anys. Serra, a qui se li dedicarà pròximament un acte d’homenatge, va morir el passat mes de maig.

El Ple de l’Ajuntament de la Jonquera va aprovar dimecres 30 de setembre la proposta d’atorgament del Jonc d’Or a títol pòstum a Josep Serra i Vila, que va morir el passat mes de maig. Amb aquest guardó, el consistori ret homenatge a la figura de Josep Serra, veí del municipi durant els últims 50 anys de la seva vida i llargament implicat amb la cultura, l’esport local, la política i l’activitat social. A banda del guardó, l’Ajuntament organitzarà properament un petit acte per entregar el guardó a la família.

Serra va participar en la política local com a regidor entre els anys 1983 i 1987 i també entre 1991 i 2011. En la vida social i cultural, va formar part molts anys de les juntes de l’Associació Cultural i Esportiva Jonquerenca, i va ser president durant més de 20 anys de la Unió Esportiva la Jonquera. La seva dedicació per l’esport el va fer mereixedor, l’any 2005, de la Medalla de l’Esport de les Comarques Gironines, que anualment atorga la Secretaria de l’Esport de la Generalitat a persones que han treballat desinteressadament per l’esport gironí. Alhora, Serra també va ser un reconegut empresari del món de les duanes amb una empresa dedicada a la tramitació i transport de productes hortofructícoles.

Què és el Jonc d’Or?

L’Ajuntament de la Jonquera va crear, l’any 1998, els guardons “Jonc d’Or” i “Jonc d’Argent” per reconèixer a les persones a títol individual o col·lectiu la seva implicació amb la vila en els camps de la cultura, l’esport o l’acció humanitària, i alhora, la seva contribució a augmentar el prestigi i el bon nom de la Jonquera.