L’Ajuntament de La Jonquera garantirà un espai de votació segur en les eleccions del proper diumenge

El proper diumenge 14 de febrer, els jonquerencs i les jonquerenques estan cridats a les urnes per escollir els propers representants del Parlament de Catalunya

Aquests dies, l’Ajuntament de La Jonquera ultima els preparatius per garantir el pròxim diumenge 14 de febrer una jornada electoral segura. El consistori seguirà les indicacions de la Generalitat de Catalunya per minimitzar els riscos enfront de la Covid-19 i preveure tots els escenaris possibles. Com a mesures obligatòries, s’ha establert que caldrà portar la mascareta en tot moment, respectar la distància de seguretat mínima d’un metre i mig entre votants i fer ús del gel hidroalcohòlic o portar guants. Així mateix, l’espai de votació es ventilarà i es desinfectarà ininterrompudament durant tota la jornada.

Els jonquerencs i les jonquerenques hauran d’accedir a la sala individualment, a excepció de les persones dependents que requereixin l’assistència d’un acompanyant. En el moment de la votació, caldrà ensenyar el DNI als membres de la mesa electoral per comprovar les dades. Un cop verificades, es podrà exercir el dret al vot.

Per últim, s’aconsella a la població portar el vot preparat de casa i respectar les franges horàries recomanades. En concret, s’ha distribuït la població en tres grans grups. La primera franja horària seria de 9 a 12 hores i estaria destinada als col·lectius de risc com els majors de 65 anys, les dones embarassades o les persones que pateixen diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o alguna malaltia crònica. La segona franja horària seria de 12 a 19 hores, on es recomana que voti la resta de la població. Per últim, la tercera franja horària seria de 19 a 20 hores i estaria reservada a les persones en quarantena, contagiades, contactes estrets o sospitosos.