L’Ajuntament de La Jonquera fa les primeres passes per posar en marxa una oficina d’atenció a les víctimes de violència de gènere

Actualment, les dues agents de la Policia Local que seran les responsables del servei estan cursant una formació especialitzada en violències contra les dones

A principis de l’any vinent, el municipi comptarà amb un nou servei per atendre, assessorar i acompanyar les dones que han patit una situació de violència. L’Ajuntament de La Jonquera, en col·laboració amb el cap de la Policia Local, ha impulsat el projecte després de constatar la necessitat d’oferir una millor acollida i més recursos a les víctimes de violència de gènere. «L’objectiu és evitar una doble victimització, ja que, si a les comissaries no comptem amb personal especialitzat en aquest tipus de violències, no es pot donar l’atenció i el suport que aquestes veïnes necessiten» explica Alonso Caballero, sergent en cap de la Policia Local.

Per aquest motiu, una caporal i una agent de la Policia Local seran les responsables del servei. Durant aquestes setmanes, les dues policies, que ja tenen experiència prèvia en temes relacionats amb violència masclista, amplien la seva formació amb un curs especialitzat i avalat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. «Les dues policies responsables del servei les acompanyaran al CAP, al jutjat de guàrdia o a on sigui necessari. El projecte posarà el focus en l’acompanyament físic i emocional d’aquestes persones», afegeix el cap de la Policia Local.

Així mateix, el servei apostarà per una coordinació permanent i transversal amb els diferents actors que intervenen en un procés de violència de gènere, com són els serveis socials, els cossos policials, els òrgans judicials i el personal mèdic. «La nova oficina vol ser un espai acollidor, proper i útil per a aquestes persones. La voluntat és posar a la seva disposició tots els mecanismes que tenim a l’abast per acabar amb la situació de violència que pateixen i contribuir a erradicar aquesta xacra social», explica l’alcaldessa Sònia Martínez.