L’Ajuntament de la Jonquera rebaixarà en un 90% la taxa d’escombraries del segon trimestre a tots els establiments i comerços que hagin vist alterada la seva activitat amb la Covid-19

Aquesta reducció té un valor econòmic de 250.000€ i és una de les mesures adoptades en el marc de la Taula de mesures per la COVID-19 a fi de reactivar l’economia local i ajudar el teixit comercial del municipi, que s’ha vist fortament afectat per l’estat d’alarma i el tancament de la frontera francesa.

Un cop iniciada la desescalada, i a les portes que el municipi entri en la fase 2 del desconfinament, l’Ajuntament de la Jonquera està treballant de forma intensa en el disseny de mesures per a la reactivació econòmica i social del poble. En aquest sentit, els grups municipals del consistori han constituït la Taula de mesures per la COVID-19, un espai de treball creat amb l’objectiu d’acordar i impulsar de forma àgil i consensuada polítiques i accions que permetin pal·liar els efectes de la crisi sanitària sobre les famílies, comerços i negocis de la Jonquera.

Una de les primeres mesures impulsades en el marc d’aquesta taula de treball és la rebaixa d’un 90% de la taxa d’escombraries corresponent al segon trimestre de 2020 a tots aquells establiments que hagin vist alterada la seva activitat com a conseqüència de la crisi sanitària. La mesura va ser aprovada en sessió plenària el passat dimecres 27 de maig i compta amb el suport de tots els grups polítics del consistori.

En termes econòmics, els serveis tècnics municipals han xifrat en 250.000€ l’impacte d’aquesta reducció sobre la previsió d’ingressos de l’Ajuntament per a 2020, una quantitat que posa de manifest la importància que té per al consistori el suport al teixit econòmic del municipi en el context actual. Un teixit que, degut a la preponderància del sector serveis i a la importància de la clientela provinent del sud de França, s’ha vist fortament afectat per l’estat d’alarma i el tancament de la frontera francesa.

Aquesta rebaixa se suma a la mesura anunciada fa unes setmanes que contempla l’ampliació, de forma gratuïta, de les terrasses de bars i restaurants del municipi per tal de garantir les mesures de distanciament social i que acabin generant un menor impacte econòmic per als establiments.