L’Ajuntament de La Jonquera atorga prop de 39.000 euros d’ajuts en matèria d’esport

Sis entitats esportives de La Jonquera han estat les beneficiàries de la nova convocatòria anual de subvencions destinades a promoure les activitats esportives al municipi

Recentment, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de La Jonquera ha resolt la nova convocatòria anual de subvencions destinades a promoure les activitats esportives al municipi. En total, s’han concedit sis ajuts, que ascendeixen als 38.804,46 euros. Les sis entitats locals beneficiàries són: ACEJ La Jonquera – Secció Natació, Club Tennis Taula Albera, Centre Excursionista Jonquerenc, Club Patí Jonquerenc, Patinatge Artístic La Jonquera i Unió Esportiva La Jonquera.

«Les entitats esportives del municipi són claus a La Jonquera. La promoció de l’esport, el foment dels hàbits saludables i els valors que se’n desprenen ajuden a construir una vila millor, més sana, dinàmica i plena de vida», afirma el regidor d’Esports, Jordi Picornell.

A principis del mes d’octubre, el consistori va posar en marxa la convocatòria. Durant les setmanes següents, les entitats esportives sense ànim de lucre de La Jonquera, que estiguessin legalment constituïdes i que haguessin formalitzat la seva inscripció al Registre d’Entitats de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, van poder sol·licitar els nous ajuts. Enguany, l’equip de govern havia augmentat la partida i havia previst uns 42.000 euros. Així doncs, cada entitat podia rebre una subvenció de fins al 90% de les despeses justificades amb un màxim de 9.000 euros.

A través de la nova convocatòria, el consistori jonquerenc subvenciona despeses com les fitxes i llicències dels esportistes, monitors i entrenadors, la participació en competicions esportives i jocs escolars, la contractació d’assegurances per part dels clubs, l’adquisició de material esportiu, la realització d’Escoles Esportives i els desplaçaments col·lectius, entre altres. Com a requisit, s’establia a les bases que totes les activitats s’havien d’haver desenvolupat entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost del 2021. També, es demanava que les entitats formessin part de les respectives federacions esportives i que participessin en les diferents competicions que aquestes celebressin.