L’Ajuntament de La Jonquera al costat de la cultura popular

El consistori ha signat dos convenis de col·laboració amb les associacions Orfeó Jonquerenc i GRAFIC per a promoure la cultura tradicional i popular catalana a la vila

Amb la voluntat de millorar la cohesió social al municipi, promoure l’associacionisme i fomentar els valors socials i culturals, l’Ajuntament de La Jonquera va signar un any més el conveni de col·laboració amb l’associació Orfeó Jonquerenc. L’entitat cultural sense ànim de lucre té com a objectiu principal fomentar la música coral, proposant i col·laborant en els actes festius del poble. En aquest sentit, l’any passat, el consistori jonquerenc va atorgar una subvenció directa de 1.500 euros a l’associació per tal de garantir que aquesta pogués continuar desenvolupant la seva enriquidora activitat en defensa de les tradicions catalanes i de foment del civisme i de la convivència. En aquest sentit, el pressupost municipal per al 2022 manté la mateixa subvenció.

Paral·lelament, l’Ajuntament de La Jonquera va signar també el conveni anual de col·laboració amb l’associació Grup d’Animació de Festes i Correfocs (GRAFIC). L’entitat, que actualment està integrada per importants sectors culturals de la vila: Diables de l’Albera, Tambors de l’Albera, Trabucaires de l’Albera, Xanquers de l’Albera, Gegants de l’Albera i Grallers de l’Albera, desenvolupa des de l’any 1988 activitats i tallers per a fomentar la participació de col·lectius d’edats diverses, promoure els valors socials i culturals, afavorir el creixement cultural qualitatiu i quantitatiu del municipi i difondre a l’exterior la imatge en positiu de La Jonquera. Així mateix, l’entitat col·labora en l’organització i dinamització de festes i celebracions com la rebuda dels Reis d’Orient, la rua de Carnaval, la Pentecosta, la nit de Sant Joan, la Festa Major o la cercavila de l’Home dels Nassos. En total, l’any passat, l’Ajuntament va atorgar una subvenció directa de 12.000 euros a l’associació i enguany, el pressupost municipal per al 2022 també incorpora aquesta partida per tal de seguir apostant per les entitats de la vila i la promoció de les seves activitats. «La cultura és vital i imprescindible a La Jonquera i arreu. Mitjançant els petits moments d’esbarjo que ens ofereix, podem desconnectar, riure i somniar. L’equip de govern creiem fermament que la cultura cura ferides i omple d’alegria. Per aquest motiu, any rere any, apostem per les nostres entitats dotant-les de recursos econòmics per tal que puguin dur a terme les seves activitats i promoure el foment de les nostres tradicions», afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.