L’Ajuntament congela tots els impostos i taxes municipals per al 2019

Les persones que vulguin obrir un negoci al casc antic de la Jonquera gaudiran d’una bonificació del 95% a l’hora d’obtenir la llicència corresponent

 

Ahir dijous l’Ajuntament de la Jonquera va aprovar en sessió plenària les ordenances fiscals que han de regir l’any 2019. Un curs més el consistori ha apostat per la congelació de la totalitat dels tributs, demostrant novament el compromís de l’Ajuntament amb la moderació i contenció fiscal.  Així doncs, el preu dels serveis municipals es mantindrà en els mateixos valors que l’any passat.

La congelació dels tributs ve acompanyada, així mateix, d’una ferma voluntat de dinamització i revitalització del casc antic i, especialment, del c/ Major. Una aposta que es veu reflectida de forma concreta en l’increment que s’aplicarà a la bonificació de la taxa d’obertura d’establiments al casc antic. Si fins ara existia una bonificació del 50%, durant el 2019 totes les noves activitats que s’instal·lin al carrer Major i voltants gaudiran d’una reducció del 95% en la taxa que cal abonar per obtenir la llicència corresponent.

En paraules de l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, les noves ordenances són “un reflex del tarannà d’aquest equip de govern, que té entre les seves prioritats estar al costat de la gent” i suposen una passa més en l’aposta estratègica per “convertir el carrer Major en un veritable eix cívic i neuràlgic del municipi”.