L’Ajuntament aprova per unanimitat una moció demanant el retorn de l’IVA reduït del 10% per al sector de les perruqueries, barberies i estètiques

El grup municipal de Junts per La Jonquera va presentar al Ple una moció de suport al sector de la imatge personal, un àmbit que actualment es troba en una situació molt crítica i especialment afectat per les restriccions de contenció de la pandèmia i la pressió fiscal

El passat dimecres 26 de maig, l’Ajuntament de La Jonquera va celebrar una nova sessió plenària ordinària. En aquest context, el grup municipal de Junts per La Jonquera va presentar una moció de suport al sector de les perruqueries, barberies i estètiques demanant el retorn de l’IVA reduït del 10% per a aquests negocis, que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics. «L’any 2012, en plena crisi econòmica, el Govern de l’Estat va apujar l’IVA d’aquests establiments fins al 21% amb la promesa que seria una mesura temporal per fer front a la greu situació econòmica. Avui, gairebé deu anys després, la injusta mesura segueix vigent», explica la regidora de Promoció Econòmica, Lluïsa Macias.

Actualment, a més, la situació del sector de la imatge personal és molt crítica fruit de la pressió fiscal i de les restriccions establertes per a fer front a l’emergència sanitària. «Aquests establiments ofereixen uns serveis imprescindibles, relacionats amb la cura, el benestar i la salut de les persones, com ha quedat demostrat durant la pandèmia. Per això, demanem que se’ls hi apliqui l’IVA reduït del 10%, el mateix que altres sectors essencials», afirma Macias.

A la sessió plenària, hi van assistir com a públic alguns membres de la plataforma ‘Creer en Nosotros’, un col·lectiu que defensa els drets de perruqueries, barberies i estètiques en l’àmbit estatal. En aquests moments, a tot l’Estat, el sector està format per més de 150.000 treballadors i treballadores, on el 85% són dones joves d’entre 20/35 anys, i genera unes 50.000 ocupacions indirectes. En concret, a La Jonquera, hi ha 18 establiments que s’hi dediquen, molt importants per a l’activitat econòmica de la vila. «Aquests negocis estan fent esforços titànics per tirar endavant i sobreviure. Des de l’Ajuntament de La Jonquera, continuarem fent tot el possible per reclamar els seus drets i defensar-los», conclou Macias.