La primera fase dels Pressupostos Participatius es tanca amb més de cinquanta propostes recollides

El 15 d’abril es va tancar la primera fase del projecte de Pressupostos Participatius, que consisteix en la recollida de propostes i idees de futur provinents dels veïns i veïnes de la Jonquera. Tots els projectes presentats seran analitzats pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de determinar si compleixen amb els requisits demanats.

El passat 15 d’abril es va tancar la primera fase dels Pressupostos Participatius de la Jonquera, consistent en la recollida de propostes de la ciutadania jonquerenca. En total, i tenint en compte els dos canals establerts per a la presentació de projectes -el presencial i el telemàtic-, s’han recollit fins a 56 propostes de diferents àmbits i abast.

Un cop tancat el període de presentació de propostes, el següent pas és el filtrat tècnic dels projectes recollits a fi de determinar quants d’ells compleixen amb els requisits establerts en les bases del procés i, per tant, poden passar al Fòrum Ciutadà de Priorització, que servirà per seleccionar els projectes finalistes que seran sotmesos a la votació final. El Fòrum Ciutadà, que estarà obert a l’assistència de tots els veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys, es durà a terme en una data encara per establir un cop celebrades les eleccions municipals de 2019, previstes per al 26 de maig.

Entre els criteris que utilitzaran els serveis tècnics municipals per valorar quines de les 56 propostes passen a la següent fase destaquen, entre d’altres, la necessitat que siguin projectes de competència municipal, que no superin els 100.000€ sotmesos a discussió i la seva viabilitat jurídica i tècnica.  Des de l’Ajuntament es dona les gràcies a tots els veïns i veïnes per la seva participació i es convida tothom a assistir al Fòrum Ciutadà quan tingui lloc. Consulteu tota la informació del procés a http://decidimlajonquera.cat/.

Escut Ajuntament