La Jonquera torna a alçar-se en defensa del parc de bombers del municipi

Es convoca a veïns i veïnes, entitats i institucions a sumar-se a les concentracions davant del parc de bombers de La Jonquera tots els dimecres a les 19.30 hores

Després d’una aturada obligada a causa de l’empitjorament de les dades epidemiològiques de l’emergència sanitària, el pròxim dimecres 9 de febrer, La Jonquera tornarà a sortir al carrer per a reivindicar el territori i exigir la seguretat i el benestar de veïns i veïnes. A les 19.30 hores, es convocarà una nova concentració davant del parc de bombers del municipi. «Volem el parc de bombers de La Jonquera obert i en funcionament els 365 dies de l’any. És una necessitat per al nostre poble, però també ho és per a molts altres pobles de la comarca, per al nostre preuat territori i, en definitiva, per al nostre país», afirma el regidor de Medi Ambient i Protecció Civil de l’Ajuntament de La Jonquera, Jordi Picornell.

El passat mes de novembre, l’Ajuntament de La Jonquera i els consistoris d’Agullana, Cantallops, Capmany, Darnius, Maçanet de Cabrenys i La Vajol van presentar un manifest en defensa del parc de bombers del municipi al Departament d’Interior i a la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya. El motiu va ser la proposta de distribució de personal i parcs de bombers per a l’optimització operativa de la demarcació de Girona presentada pel govern català, que comportaria el tancament i la reconversió del parc de bombers de La Jonquera d’un parc de bombers funcionaris a un parc de bombers voluntaris a partir de l’1 de gener de 2022.

El manifest reclamava una nova reunió urgent amb el Departament d’Interior i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de poder exposar les reivindicacions i els motius pels quals mantenir operatiu el parc de bombers funcionaris de La Jonquera i aconseguir que es reconsiderés la decisió presa unilateralment pel govern català. «Després de molta insistència, finalment, tenim data per aquesta reunió. El pròxim divendres 18 de febrer, ens trobarem amb els representants del govern català i posarem sobre la taula la importància geoestratègica del parc de bombers de La Jonquera. També, els hi recordarem la zona d’extrema vulnerabilitat que és l’Alt Empordà i la perillositat d’elevar els temps de resposta operativa. Aquest gener, el parc de bombers ja ha funcionat amb voluntaris i tot i l’esforç que fan per poder obrir els màxims dies, no tenim tots els dies coberts amb servei de sortida immediata. Malauradament, ja han succeït casos reals de requeriments al nucli urbà de La Jonquera i els temps de resposta han estat de 30 minuts. No creiem que aquests temps siguin els correctes per atendre un requeriment d’urgència a cap poble», explica Picornell.

Mentrestant, tots els dimecres, a les 19.30 hores, veïns i veïnes, entitats, associacions, federacions, col·lectius i institucions tornaran a concentrar-se davant del parc de bombers de La Jonquera en defensa del territori i de la seguretat i el benestar dels veïns i de les veïnes de la zona. Des de l’Ajuntament de La Jonquera, s’anima als jonquerencs i a les jonquerenques a participar de les mobilitzacions i fer arribar les reivindicacions del municipi arreu del territori.