La Jonquera se suma al Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

Amb motiu de la diada, el 25 de novembre el consistori s’ha adherit al manifest conjunt elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis

El 23 de novembre la Jonquera acollirà un taller pràctic sobre la popular xarxa social TikTok, posant l’accent en les conductes sexistes a evitar que sovintegen en l’entorn digital. Apunta-t’hi aquí

 

La Jonquera se sumarà el 25 de novembre a la celebració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, una diada que té per objectiu manifestar el rebuig social cap a tota mena de violència masclista o de gènere. En aquest sentit, el consistori s’ha adherit al manifest conjunt elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Enguany es posa l’accent en visibilitzar les llums i ombres existents, així com els reptes de futur que hi ha pendents per tal d’assolir serveis i espais de qualitat, sense fissures, on no hi tingui cabuda cap mena de violència masclista ni de gènere, sense qüestionaments ni matisos. Fa 10 anys que a Catalunya hi ha una llei que lluita pel dret de la dona a eradicar les violències masclistes-violacions, agressions sexuals, assetjament, tràfic, explotació, matrimonis forçats i mutilació genital femenina, entre altres barbàries-, però les dades demostren que amb aquesta normativa no n’hi ha prou. Enguany, 44 dones han estat assassinades per la seva parella o ex parella a tota Espanya, 6 d’elles a Catalunya.

“Hem de fer-nos veure i escoltar; no només el 25 de novembre, sinó cada dia. L’objectiu hauria de ser que, ben aviat, aquesta diada ja no sigui necessària; significarà que tots plegats hem vençut aquesta batalla”, explica Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera. “Junts i juntes aconseguirem més prevenció, més recursos d’urgència i atenció, més professionals especialitzats, i avançar en la construcció d’un model català d’abordatge de les violències sexuals”, conclou Martínez. Des de l’Ajuntament es convida a tots els veïns i veïnes a sumar-se a aquesta commemoració, encara que sigui només dedicant una estona a la reflexió.

 

TikTok i les conductes sexistes en l’entorn digital, el 23 de novembre

L’Ajuntament de la Jonquera ha organitzat de cara al divendres 23 de novembre un taller gratuït amb la creadora Carla Flila, que ensenyarà a tots els participants i les participants a utilitzar TikTok, una xarxa social que serveix per crear i compartir vídeos musicals en format curt. El taller, per a majors de 12 anys i emmarcat en el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, tindrà lloc de 16 a 20h als porxos de Can Laporta. Entre d’altres coses, la muser Carla Flila explicarà la seva experiència a les xarxes, donarà una lliçó pràctica de com utilitzar aquesta app i desvetllarà alguns trucs per obtenir més visibilitat. I tot plegat amb un transfons enfocat a fer adonar els i les assistents de les conductes sexistes que sovintegen a les xarxes socials i que, per tant, cal evitar per no reproduir en l’entorn digital la desigualtat de gènere que existeix en altres espais. Pots inscriure’t al taller a través d’aquest formulari.

 

cartell A3 ajuntaments 2018