La Jonquera s’acomiada de la Festa Major 2019 amb un nou èxit de participació

Les males condicions meteorològiques no han afectat la bona acollida d’aquesta nova edició de la festa més important del municipi, que ha tingut lloc del 5 a l’11 de setembre i ha ofert activitats i propostes per a tots els públics i edats.

La recaptació dels gots solidaris, destinada a ajudar a la restauració de les zones afectades pels incendis de Ribera de l’Ebre de principis d’estiu, és de 700 euros.

Sis dies de Festa Major. Del 5 a l’11 de setembre, la Jonquera ha viscut la celebració de la seva festa gran, que ha servit per acomiadar-se d’un estiu calorós, però també ple d’activitats. Així, la Festa Major ha donat la benvinguda al nou curs, oferint als jonquerencs i jonquerenques una bona manera d’iniciar l’any lectiu i omplint places, carrers i equipaments del municipi de gent i vida. Exposicions, concerts, cercaviles, espectacles, balls, activitats familiars i a l’aire lliure… L’oferta de propostes ha sigut variada. I durant cada dia s’han viscut jornades marcades per la germanor, el bon ambient i la participació popular.

Quim Masferrer, la Nit Jove, la Holy Party o la Dipsalut Escape Experience, grans protagonistes

El dijous 5, primer dia, va arrencar amb la inauguració de fins a 4 exposicions a Can Laporta: la del XX Concurs Fotogràfic de l’Albera, la de Mariana Carrillo, la del Grup +60 i la dels alumnes del curs de pintura. També va ser tot un èxit el tradicional Sopar Popular a benefici de la Societat “La Unió Jonquerenca”, celebrat el divendres. El cap de setmana va estar protagonitzat per correfocs, cercaviles i la Nit Jove, així com jocs i tallers infantils al carrer, o la Missa Solemne amb l’Orfeó Jonquerenc. Un dels plats forts de la Festa Major va ser l’espectacle de Quim Masferrer, “Bona Gent”, que va omplir de gom a gom la Sala de la Societat.

El dilluns 9, els Porxos de Can Laporta van acollir el concert “de l’Empordà a Salzburg”, i també es van dur a terme activitats per als més menuts i joves, com la Holy Party o la Xeringada. Ja el dimarts es va celebrar la Dipsalut Escape Expierence, una activitat divertida, familiar i única, amb una alta participació. També es va presentar la “Trail et Randonnée Transfrontaliers La Jonquera – Le Boulou”, una cursa d’història, natura i cultura organitzada pel CEJ Centre Excursionista Jonquerenc, i Les Foulées Catalanes, del Voló, que tindrà lloc el 21 i 22 de setembre. El dia es va tancar amb un vibrant concert del grup de versions Stop 80.

Finalment, el dimecres, la darrera jornada de Festa Major i la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya es van donar la mà i van coincidir en un acte al MUME, amb l’Orfeó Jonquerenc. També va tenir lloc una audició  de sardanes -molt presents durant tota la festivitat- a càrrec de la Cobla Vila de la Jonquera, que va tancar la Festa Major.

L’Ajuntament valora molt positivament l’edició d’enguany. Tal com ressalta Sònia Martínez, alcaldessa de la vila: “el mal temps que hem tingut alguns dies no ha estat un obstacle per a l’èxit de les activitats”. Martínez ha volgut destacar, així mateix, la “gran implicació desinteressada de desenes de persones i entitats” a qui dona les gràcies “per un nou exemple de compromís cívic i esperit de poble”.  Des del consistori, també es vol agrair la feina feta per professionals, l’equip de Can Laporta, la Brigada i la Policia Municipal. Tots ells, juntament amb els voluntaris i voluntàries, han fet possible que, malgrat les inclemències del temps, la Festa Major fos novament un gran èxit.

 

El got solidari recapta 700 euros

Una de les novetats d’enguany, a banda del Punt Lila a la Nit Jove, ha estat la venda dels gots solidaris, que han arribat a recaptar 700 euros. Els diners aniran destinats al projecte “Rebrotem la Ribera d’Ebre i les zones afectades per un dels incendis més grans de les últimes dècades”. L’any 2012, quan la Jonquera va patir els terribles incendis, el municipi de La Torre de l’Espanyol, afectat pels incendis d’aquest estiu, va col·laborar en la restauració de l’entorn jonquerenc.

 

Podeu accedir al recull de fotografies i vídeos a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament.

FM primer dia 2