La Jonquera rep la Diputació de Girona per reforçar les accions de prevenció d’incendis forestals

La trobada va tenir com a objectiu intercanviar sensacions i valoracions en matèria de prevenció d’incendis, així com contribuir a definir una línia d’ajuts ajustada a la realitat del territori.

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, va rebre el passat dilluns, 5 d’agost, la Diputació de Girona, en una trobada orientada a la prevenció d’incendis forestals. La reunió es va centrar a definir i establir les línies d’ajuts provinents de l’ens provincial en cas d’incendis, tot partint d’un intercanvi de sensacions i necessitats en matèria de seguretat ambiental i forestal. Després de la Jonquera, els membres de la Diputació es van dirigir a Maçanet de Cabrenys i Sant Llorenç de la Muga.

Per part de la Jonquera, la trobada va comptar amb la participació de l’alcaldessa i de  Jordi Picornell, regidor de Medi Ambient i Protecció Civil de la Jonquera; la Diputació, de la seva banda, va estar representada pel seu vicepresident primer, Pau Preses, i la diputada de Medi Ambient, Anna Barnadas.

Sònia Martínez ha valorat molt positivament la trobada, assegurant que “la Jonquera es troba en una situació estratègica i alhora sensible pel que fa als incendis forestals, de manera que la seguretat i prevenció és una de les prioritats principals d’aquest consistori”. “Aquestes reunions”, afegeix l’alcaldessa, “són imprescindibles per establir i marcar una línia de treball conjunta i transversal, ja que els incendis forestals representen una problemàtica compartida per tots els municipis de la zona, que només pot ser abordada de forma mancomunada”.