La Jonquera participa en una campanya per a promoure l’autoconsum fotovoltaic

El pròxim dimarts 31 de maig, la vila acollirà unes sessions d’assessorament personalitzat i un taller presencial sobre el cost, l’estalvi, el dimensionament, els ajuts i les bonificacions fiscals d’apostar per l’autoconsum solar fotovoltaic als habitatges

L’Agència Comarcal de l’Energia i del Clima (ACEC) del Consell Comarcal de l’Alt Empordà última els darrers detalls de la tercera edició del Punt d’Informació Energètica. Durant el mes de maig, l’ens portarà a terme diverses activitats per a promocionar l’autoconsum solar fotovoltaic als habitatges. En concret, es dinamitzaran sessions d’assessorament personalitzat i tallers presencials a quatre municipis de la comarca: Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries, Figueres i La Jonquera.

El pròxim dimarts 31 de maig serà el torn de La Jonquera, tot i que, com a la resta de municipis, la proposta estarà oberta a veïns i veïnes de tot l’Alt Empordà. Al matí, de 10 a 17 hores, un tècnic especialitzat s’instal·larà als Porxos de Can Laporta per tal d’oferir assessoraments personalitzats a totes les persones interessades. L’estudi es farà a partir de les dades reals de consum de les persones usuàries. Un cop finalitzada la trobada, s’entregarà un informe amb recomanacions concretes de la dimensió de la instal·lació particular, així com del cost, de l’estalvi econòmic i energètic, dels ajuts i de les bonificacions fiscals. A la tarda, de 18.30 a 20 hores, es portarà a terme un taller presencial sobre autoconsum solar fotovoltaic obert a tothom, on s’informarà de manera pràctica i didàctica sobre el funcionament, els avantatges i els beneficis d’aquestes instal·lacions.

Per a participar en els assessoraments, que podran ser presencials o telemàtics, cal demanar cita prèvia a través del web del Consell Comarcal de l’Alt Empordà o trucant al 972 503 088. Per a participar en el taller presencial, es recomana fer inscripció prèvia, tot i que no és obligatòria.

Prèviament, Sant Pere Pescador (dilluns 9 de maig), Castelló d’Empúries (dimecres 18 de maig) i Figueres (dijous 26 de maig) acolliran la iniciativa de l’Agència Comarcal de l’Energia i del Clima. Com a La Jonquera, a les diferents sessions, hi podran participar veïns i veïnes de tot l’Alt Empordà.

ACTUALITZACIÓ: A La Jonquera, s’han exhaurit totes les places disponibles pels assessoraments personalitzats. Les persones interessades podran participar en el taller presencial sobre autoconsum solar fotovoltaic obert a tothom que es farà de 18.30 a 20 hores.