La Jonquera denuncia les violències masclistes

L’Ajuntament s’adhereix al manifest de l’Institut Català de les Dones i la Generalitat de Catalunya amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones, mostrant un cop més el seu rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i la seva solidaritat amb les dones que n’han patit

En el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones, que se celebrarà el pròxim dimecres 25 de novembre, l’Ajuntament de La Jonquera se suma al manifest unitari impulsat per l’Institut Català de les Dones i la Generalitat de Catalunya.

El consistori jonquerenc referma així el seu compromís amb la lluita contra les violències masclistes i el seu suport a totes les dones que n’han patit en alguna ocasió. L’Ajuntament també trasllada el seu condol a les famílies i amistats de les dones assassinades. Segons les dades de la Delegación del Gobierno contra la Violencia de Género, aquest 2020, a l’Estat espanyol, han estat 41 les dones assassinades per les seves parelles o exparelles i en total, 1.074 dones assassinades des de 2003, quan es van començar a comptabilitzar oficialment. “La violència cap a les dones és una xacra que desgraciadament encara marca molts dels espais de la nostra societat. Des de l’Ajuntament de La Jonquera ens sumem al manifest perquè cal una resposta conjunta com a societat per eliminar les violències masclistes des de l’arrel i caminar junts i juntes cap a la construcció d’un món millor”, explica l’alcaldessa Sònia Martínez.

Pots llegir el manifest unitari aquí.

‘Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes’

Enguany, l’Institut Català de les Dones ha posat en marxa una nova campanya de sensibilització especialment destinada a la població de 12 a 25 anys de Catalunya. ‘Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes’ vol reforçar els missatges adreçats als agressors i posar el focus de la solució en la seva responsabilitat i no en la de les dones que pateixen les violències. Així mateix, la nova campanya apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.