La Jonquera aconsegueix 370.000 euros provinents de la subvenció del PUOSC atorgada per la Generalitat de Catalunya

L’Ajuntament celebra l’obtenció d’aquesta partida, que es destinarà a la renovació de l’enllumenat públic i a la realització de diferents accions de millora al poliesportiu municipal.

El Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) ha resolt provisionalment les subvencions que s’atorgaran als diversos municipis catalans per al període 2020-24. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Jonquera ha aconseguit la màxima quantitat a què aspirava: 370.000 euros.

Amb aquests recursos l’equip de govern tirarà endavant dues intervencions que s’han convertit en una necessitat en els darrers anys. D’una banda, es destinaran 250.000 euros a l’adequació i renovació de l’enllumenat públic. Aquesta inversió es durà a terme l’any 2021 i permetrà canviar quadres elèctrics i altres elements de la infraestructura lumínica de la població; intervenció que en el seu conjunt permetrà avançar en termes d’eficiència energètica, reducció de la contaminació lumínica i també suposarà un estalvi econòmic. Tota l’acció tindrà un cost total de 526.050,84 euros. D’altra banda, durant l’exercici 2024, l’Ajuntament de la Jonquera rebrà 120.000 euros per tirar endavant la reforma i ampliació del poliesportiu municipal. Malgrat tot, l’equip de govern té la voluntat d’executar aquesta obra abans de l’anualitat en què la Generalitat donarà la subvenció. Aquesta actuació inclou diferents millores: habilitar una connexió coberta amb la sala polivalent i un nou accés, la instal·lació d’un punt d’atenció al públic, i la construcció de dos nous vestidors. Les obres a l’equipament ascendeixen, en total, a 359.657,24 euros.

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, constata que ”l’aportació de la Generalitat contribuirà a poder executar aquests dos projectes que l’equip de govern tenia previst endegar. Es tracta de dues inversions que tenen un efecte directe sobre la qualitat de dos serveis bàsics i que, per tant, és hora de fer-hi front”.