La iniciativa ‘Mapa de Ball’ fa dansar La Jonquera

L’alumnat de l’Institut de La Jonquera ha participat en el reeixit projecte cultural, que ha buscat apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al jovent jonquerenc

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut de La Jonquera va presentar el passat dijous 24 de març, a les 19 hores, a la sala de la Societat Unió Jonquerenca, la funció final de la iniciativa ‘Mapa de Ball’. Impulsat pel col·lectiu AGITART i l’Ajuntament de La Jonquera, el projecte ha volgut introduir a les aules la pràctica artística com una experiència positiva i enriquidora, apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove i alhora esdevenir una eina educativa de gran valor.

Durant els darrers mesos, l’alumnat jonquerenc ha participat en un procés de creació coreogràfica, compartit amb el professorat i artistes professionals, una gran experiència d’aprenentatge i de creixement personal. «Celebrem poder impulsar projectes com aquest, que entrellacen cultura i educació, a La Jonquera. La funció final que vam tenir l’oportunitat de gaudir recentment a la sala de la Societat Unió Jonquerenca va ser d’un gran nivell artístic i creatiu. Vull aprofitar per agrair la implicació dels nois i de les noies i del professorat de l’Institut i felicitar-los pel destacat resultat», afirma la regidora d’Ensenyament, Míriam Lanero.

Com a La Jonquera, prop d’un miler d’alumnes d’una tretzena d’instituts de la comarca de l’Alt Empordà presentaran aquestes setmanes les coreografies que han estat treballant al llarg del curs.