La festa de la Pentecosta tanca una altra edició amb èxit

Nombroses activitats com la Nit Jove o el Dinar de la Gent Gran s’han celebrat amb èxit entre el 6 i el 10 de juny.

Un any més, la “festa major petita” de la Jonquera, les festes de la Pentecosta, arriben al seu final deixant enrere quatre dies d’autèntic bon ambient en tota la vila. L’esdeveniment ha inclòs activitats i propostes socials, lúdiques i culturals de tota mena, com la Nit Jove, cercaviles, presentacions de llibres, sardanes o el tradicional Dinar de la Gent Gran. Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, agraeix “a tothom que ha volgut participar de la festa, i compartir amb nosaltres una cita molt esperada i especial”. D’aquesta manera, visitants i jonquerencs han conviscut mentre gaudien de la programació de la Pentecosta.

El 6 de juny, els Porxos de Can Laporta van acollir la presentació del llibre 100 anys de Futbol a la Jonquera, de Joan Budó Bagués. El dia 7, la festa seguia amb el concert del 70è aniversari de l’Orfeó Jonquerenc, que va comptar amb l’Orfeó de l’Empordà i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. El recital va tenir lloc a l’Església Parroquial de Santa Maria de la Jonquera.

Ja entrat el cap de setmana, dissabte, 8 de juny, es va celebrar la Convenció de premsa comarcal de Catalunya. Al migdia va tenir lloc la Festa de la Gent Gran, que arribava a la 70a edició amb molt bona forma. La jornada va iniciar-se amb una missa, continuava amb sardanes i ball amb la Selvatana i, com no podia ser d’una altra manera, amb el tradicional dinar de germanor. Durant el dinar, l’alcaldessa va tallar el pastís junt amb l’avi i l’àvia més grans del poble: Francisco Ventura Cots i Miquela Montcanut.

Per tancar el dia, al vespre i a la nit, els veïns i veïnes van poder gaudir de música en directe amb la Nit Jove, un esdeveniment ja consolidat per aquestes dates que va ser rebuda, un any més, amb molt d’èxit per part del públic.

El diumenge 9 de juny la programació va continuar amb cercavila a càrrec dels Xanquers, els Grallers i els Tambors de l’Albera. La festa i la rauxa van inundar els carrers del nucli del poble. A més, també es va celebrar una audició de sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera, que va incloure un emotiu homenatge a Miquel Cufí per la seva contribució a les sardanes del municipi. Així, el mestre Puig va dedicar L’Americà, una sardana creada i dedicada a Cufí per a l’ocasió.

Per tancar la “festa major petita” de la Jonquera, el dilluns 10 va tenir lloc el tradicional Aplec de Santa Llúcia. La jornada va incloure la pujada a peu a l’ermita, la missa, un dinar, sardanes, espectacles i un concert a càrrec de l’Orfeó Jonquerenc.

Pentecosta diumenge