Informació de servei: Com està fent front la Jonquera a la crisi de la Covid-19?

Ajuntament, entitats, Policia Local, Brigada Municipal, comerços i veïns s’han mobilitzat de forma generalitzada per tal de donar resposta a les necessitats sorgides com a conseqüència de la pandèmia. Tot seguit es descriuen les iniciatives i informacions d’interès per al ciutadà que tenen a veure amb la gestió de la crisi al municipi.

 1. L’Ajuntament de la Jonquera continua garantint l’atenció ciutadana per via telefònica de 9h a 14h (972 554 005) i a través del correu electrònic ajuntament@lajonquera.cat.
 1. Diversos comerços i establiments de la Jonquera estan oferint als veïns i veïnes del municipi la possibilitat de fer les seves compres a distància i rebre els productes adquirits a domicili. Trobareu més informació aquí.
 1. L’Ajuntament, Protecció Civil i Creu Roja vetllen des del primer dia per garantir el subministrament de productes de primera necessitat i aliments a les persones que no poden sortir de casa o en situació de vulnerabilitat. Si necessiteu ajuda poseu-vos en contacte amb l’Ajuntament.
 1. La Brigada Municipal està treballantper tal de mantenir neta i desinfectadala via pública del municipi. En aquest sentit, cada setmana es fa la desinfecció de tots els carrers del poble, amb especial atenció a les zonesmés transitades.
 1. L’Ajuntament ha suspès el cobrament de tots els impostos i taxes municipals fins que finalitzi l’estat d’alarma. Un cop passada la situació d’excepcionalitat, el consistori fixarà un nou calendari del contribuent i estudiarà noves mesures econòmiques.
 1. Des del passat 20 d’abril les farmàcies ja distribueixen mascaretes quirúrgiques. Cada veí pot adquirir una mascareta gratuïta ensenyant la targeta sanitària. A partir de la segona, cada unitat té un cost de 0,76 €.
 1. Davant l’escassedat inicial de mascaretes, un grup de voluntàries i voluntaris del pobleva confeccionar mascaretes amb material homologati comprat per l’Ajuntament. Les mascaretes van ser lliuradesa la TiendaLatina, la Farmàcia, el Cronos i el Buc, des d’on es van distribuir gratuïtament a tota la població. Aquestes mascaretes es poden reutilitzar si es bullen a 60 graus després de cada ús.
 1. Tenint en compte la possibilitat que, properament, els infants puguin sortir al carrer,el grup de voluntàries i voluntaris també ha confeccionat mascaretes infantils,que poden ser recollides gratuïtament a Mi TiendaLatina i al Coaliment.
 1. La Policia Local de la Jonquera i Protecció Civil estan felicitant personalment tots els infants que celebren el seu aniversari durant el confinament.  Cada cop que un nen o nena fa anys, agents policials s’apropen al seu domicili i fan una crida per megafoniaperquè tot el veïnat s’uneixi a cantar-li una cançó de felicitació.
 1. Mentre duri l’estat d’alarma, la deixalleria municipal de La Jonquera nomésestarà oberta els dilluns i dijous de 8 a 13h i de 16 a 18h. La resta de dies de la setmana la instal·lació romandrà tancada.
 1. Protecció Civil de la Jonquera ha posat a disposició de la ciutadania un nou canal de Telegram per fer arribar informació d’avisos i emergències locals. Us hi podeu inscriure a través del següent enllaç: https://buff.ly/3akAygQ