FAQs – Preguntes freqüents de servei

  • Si truco a l’Ajuntament m’atendrà algú?

Sí, pots adreçar-te a l’Ajuntament via telefònica de 9h a 14h (972 554 005) o també a través de l’e-mail ajuntament@lajonquera.cat. El personal de l’Ajuntament segueix treballant des de casa i l’atenció telefònica l’està realitzant el mateix equip de govern, qui contesta tots els dubtes i qüestions provinentsde la ciutadania, que en aquests moments d’incertesa són molts. L’equip de govern resol aquestes qüestions i informa la ciutadania de les mesures de seguretat establertes.

  • Qui controla que es respectin les normes aprovades durant la crisi sanitària?

Tant els equips de la Policia Local com de Protecció Civil són els encarregats de vetllar pel compliment de les normes extraordinàries d’aquestes setmanes. A més, la Policia està intentant sensibilitzar de la importància de quedar-se a casa per mitjà de patrulles a El Portús i a la Jonquera.

  • Com s’està actuant amb els col·lectius més vulnerables?

S’està treballant per talque cap col·lectiu quedi desatès i pugui disposar dels aliments i medicaments necessaris. En concret, Protecció Civil està trucant totes les persones grans del municipi per saber com es troben i oferir-los ajuda.

  • Hi haurà alguna mesura pel que fa als impostos i taxes?

L’Ajuntament ja ha aprovat per mitjà d’un decret d’alcaldia que mentre duri l’estat d’alarma i fins a nou avís no realitzarà càrrecs d’impostos i taxes municipals a veïns i comerços. Igualment, el consistori ja està estudiant la implantació d’altres mesures relacionades amb l’ajornament de pagaments i bonificacions.

  • Existeix algun servei de suport psicològic?

Sí, l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal posa a disposició un número de telèfon (659 68 30 70) i un correu (gpla@altemporda.cat) per aquelles persones que necessitin un acompanyament emocional donada l’excepcionalitat del moment. Igualment, el Consell manté activats els serveis d’Atenció a Domicili i Servei de Teleassistència, d’Atenció a la Infància i Adolescència en alt risc social, d’Acompanyament en situacions de violència masclista, i de Primera acollida per a persones estrangeres.

  • La deixalleria està oberta?

Sí, segueix oberta (dilluns i dijous de 9h a 14h i de 16h a 18h). La Policia Local és l’encarregada d’obrir i tancar les instal·lacions.

  • Com es comunica l’equip de govern amb la resta de regidors de l’Ajuntament?

Tots els regidors s’han posat a disposició de l’equip de govern per ajudar en allò que calgui. Mentre duri l’estat d’alarma estan suspeses les sessions del ple, de les comissions informatives i també, de moment, de les juntes de govern. De totes maneres, l’alcaldessa informa puntualment la resta de regidors de les mesures, els decrets acordats i les accions dutes a terme per part de Protecció Civil a la Jonquera per tal que en tinguin coneixement.

Podeu seguir tota l’actualitat sobre les mesures preses en relació a la crisi sanitària a través del web https://web.gencat.cat/ca/coronavirus