Es senyalitzen prop d’una desena de recursos turísticopatrimonials a La Jonquera

L’objectiu del projecte ha estat posar en valor les riqueses de l’Alt Empordà, on destaquen els recursos naturals, culturals, paisatgístics, etnològics i gastronòmics

Al llarg dels darrers mesos, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha portat a terme un projecte de senyalització de recursos turísticopatrimonials a la comarca. En total, s’han senyalitzat 149 elements d’interès a la zona. Al municipi de La Jonquera s’han identificat fins a 9 recursos: Ermita de Santa Llúcia, Dolmen de Canadal, Església de Santa Maria, Església de Fàtima, Ermita de Sant Jaume de Canadal, Torre de Carmanxel, Torre del Serrat de la Plaça, La Societat Unió Jonquerenca i fortificacions de la força Torre de la Muralla.

Amb el suport de la Unió Europea i de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha impulsat la iniciativa amb l’objectiu de promoure un turisme que tingui com a base la sostenibilitat i posar en valor recursos turístics, activitats i centres d’interès de la comarca.

A més, els nous faristols instal·lats aposten per l’ús de les noves tecnologies, ja que a través de codis QR les persones visitants poden millorar la seva experiència i ampliar el seu coneixement del territori. «Celebrem iniciatives com aquesta que reivindiquen el nostre patrimoni. Els elements senyalitzats formen part de la nostra història i expliquen el camí que hem fet com a poble fins a l’actualitat. Convido a veïns i visitants a visitar-los i a redescobrir la vila», afirma la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Lluïsa Macias.