El proper 3 de setembre, vine a donar sang a la Jonquera!

El dijous 3 de setembre la Sala La Societat acollirà, de 18 a 21h, una jornada especial de recollida de sang organitzada pel Banc de Sang. Per participar-hi només cal reservar hora a través del web donarsang.gencat.cat

La Jonquera acollirà, el proper 3 de setembre, una jornada especial de donació de sang per ampliar les reserves del Banc de Sang, que durant les vacances acostumen a baixar un 30% degut al canvi d’hàbits de la gent. La jornada tindrà lloc de 18 a 21h a la Sala La Societat. Si vols participar-hi només cal reservis hora prèviament a través del web donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang calcula que, fins a finals d’estiu, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. És per això que fa una crida a participar en les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

Aquest estiu, ‘Multiplica’t per 10’

La campanya d’estiu proposa a cada ciutadà en particular el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang a l’estiu. I per posar-ho molt fàcil el Banc de Sang ha creat el “Multiplicador”, una eina que permet a cada usuari generar un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat podem crear la imatge i el nostre enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o les xarxes socials amb el nostre entorn. A més, cada cop que algú reservi hora a través del nostre enllaç rebrem un correu electrònic que ens avisarà que hem sumat una nova donació al nostre repte.

La campanya d’estiu es compartirà a les xarxes amb les etiquetes #etsIMPRESDCINDIBLE i #etsun10.

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte a la resta de l’any. Les vacances, la reducció d’activitat en empreses i universitats i el canvi d’hàbits fa que molta fent deixi de donar sang. Enguany, a més, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any, degut a la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.