El projecte Okup’Alt 2018 arriba a la Jonquera

Com a part d’aquesta iniciativa comarcal de formació i apoderament dels joves, els participants del programa realitzaran treballs de manteniment al Casal de l’Avi.

Visita a la Jonquera dels joves del projecte Okup'Alt

Dilluns 12 de març el municipi va rebre la visita dels joves de l’Alt Empordà que enguany formen part del projecte comarcal Okup’Alt 2018, impulsat per l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal amb el suport de diversos ajuntaments i agents de la zona, el de la Jonquera entre ells. La regidora d’Educació, Joventut i Benestar Social, Míriam Lanero, va donar la benvinguda als membres del programa, els va convidar a visitar la vila en futures ocasions i els va animar a aprofitar els diferents recursos d’aquest pla per a potenciar les seves capacitats i habilitats professionals.

Els joves executaran treballs de manteniment al Casal de l’Avi

El projecte Okup’Alt és una iniciativa adreçada a persones de la comarca entre els 16 i 24 anys que no han acabat els seus estudis. Els seus objectius són oferir un recurs que disminueixi el percentatge de joves que no estudien ni treballen; apropar els joves a les empreses de la comarca; augmentar l’autoestima dels joves i millorar-ne la seva autonomia; implicar als joves en un projecte comú i incentivar la cultura de l’esforç i la responsabilitat en el treball; millorar les habilitats de relació i intercanviar coneixements i experiències; minimitzar l’impacte de l’atur juvenil; i promocionar oficis que puguin convertir-se en una sortida laboral per als joves.

En aquest sentit, el programa ofereix un període de tres mesos de formació gratuïta en diversos oficis (forestal/jardineria, perruqueria/estètica i manteniment/pintura) desenvolupant pràctiques en els diferents municipis adherits al pla. Així, en el cas de la Jonquera, alguns dels joves duran a terme tasques de pintura al Casal de l’Avi amb l’objectiu d’arranjar aquest equipament municipal i introduir els participants en la pràctica d’aquest ofici.

Míriam Lanero, regidora d’Educació, Joventut i Benestar Social posa en valor la iniciativa i emmarca el suport de l’Ajuntament a aquest programa en la “aposta que fem com a equip de govern per contribuir en la mesura del possible a generar activitat econòmica a la comarca i per millorar la formació i afavorir l’ocupació dels segments de població més desafavorits en aquest àmbit”.