El Ple de l’Ajuntament aprova una línia de subvencions pel teixit comercial i empresarial local per a fer front a la Covid-19

Aquesta mesura se suma a la campanya de promoció del comerç local endegada durant el mes de juny pel consistori.

El Ple de l’Ajuntament de la Jonquera, reunit en sessió ordinària el dimecres 29 de juliol, ha aprovat les bases per a la concessió de subvencions per a professionals i microempreses (de fins a 6 treballadors) de la Jonquera. La línia de subvenció està dotada amb 50.000€ i va dirigida a persones físiques o jurídiques que tinguin una activitat empresarial al municipi. La finalitat d’aquesta és el manteniment del teixit comercial i empresarial local i reprendre l’activitat econòmica del municipi.

L’Ajuntament informarà pròximament de les dates per a poder formalitzar la sol·licitud de la subvenció amb la que podran destinar fins a un màxim de 1.000€ despeses relacionades amb el manteniment de locals comercials, serveis i centres de treball; campanyes de promoció, màrqueting i difusió de l’activitat empresarial; foment de noves activitats i nous serveis (promoció de venda online, serveis a domicili…); creació de nous productes o inversions fetes amb l’objectiu d’oferir nous productes; o adquisició d’elements de protecció i seguretat motivats per la Covid-19.

Impuls d’una campanya de promoció del comerç local per fer front a l’impacte de la Covid-19

La nova línia de subvencions aprovada pel Ple -que forma part del pla de xoc de mesures econòmiques per a la reactivació econòmica i la recuperació social de la Jonquera- se suma a la campanya per donar un impuls al comerç local i de proximitat del municipi en aquesta etapa complicada de post-confinament que ha endegat l’Ajuntament des del passat mes de juny.

La campanya de promoció ha previst diverses accions al llarg dels mesos d’estiu i fins al mes d’octubre per tal de reactivar el sector comercial. Entre altres coses, s’ha editat un espot sensibilitzador donant suport als comerciants i posant en valor l’esforç que han realitzat per tal d’adaptar-se a la nova situació; s’ha enviat una carta a totes les llars del poble convidant els veïns i veïnes a comprar als establiments jonquerencs; s’ha gravat una petita càpsula audiovisual de l’alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, fent una crida als jonquerencs i jonquerenques per estar al costat del nostre comerç local, i s’han entrevistat diversos comerços del poble compartint la seva experiència al llarg d’aquestes darreres setmanes, etc.