El Comitè de Pilotatge per a la millora de la gestió d’incendis es reuneix a la Jonquera

La jornada ha tingut lloc aquest dilluns, 8 de juliol, i ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, que ha donat la benvinguda, i el conseller d’Interior, Miquel Buch.

Els membres del Comitè han visitat algunes de les intervencions que s’han dut a terme a la població, com tallafocs o neteges en zones forestals de risc. També s’han visitat les intervencions a l’altra banda de la frontera.

Aquest dilluns, 8 de juliol, la Jonquera ha rebut la visita del conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, amb motiu de la reunió del Comitè de Pilotatge (COPIL) del projecte de Cooperació Operativa d’Emergències i Prevenció d’Incendis COOPEREM 2018-2020.

Durant la jornada, els membres del comitè han visitat algunes de les actuacions estructurals (grans tallafocs o operacions de neteja forestal) que ja s’han executat, i ubicacions on els darrers anys s’han produït incendis forestals. També s’han visitat les intervencions a l’altra banda de la frontera.

L’objectiu del Comitè i del projecte COOPEREM és assolir una millor gestió de les emergències, i dur a terme bones pràctiques per garantir la prevenció d’incendis. Tal com apunta l’alcaldessa Sònia Martínez, “l’òptima gestió d’incendis i de catàstrofes mediambientals són una preocupació primordial per al consistori. Per desgràcia, la nostra vila i el nostre territori han estat víctimes d’incendis forestals de gran gravetat. No oblidem, per exemple, el de 2012”. I afegeix que “això ens obliga a prioritzar, diàriament, la gestió i prevenció d’emergències d’aquest tipus. Hem après del passat per actuar millor en el present”.

El projecte s’emmarca en el programa europeu INTERREG-POCTEFA 2014-2020 de desenvolupament sostenible fronterer entre Espanya, França i Andorra.

PILOTATGE 5 PILOTATGE 6 PILOTATGE 9