Continuen els treballs de desbrossament per protegir d’incendis el Coll de Panissars

El passat dimecres, 11 de desembre, va tenir lloc una visita institucional dels treballs que va comptar amb la presència del regidor de Medi Ambient del municipi, Jordi Picornell. L’actuació està emmarcada en el projecte transfronterer COOPEREM i possibilitarà el desbrossament d’una àrea de gairebé 50 hectàrees a l’Albera.

Actuacions Coll de Panissars Proj COOPEREM

El dimecres 11 de desembre, l’Ajuntament de la Jonquera va participar en la visita dels treballs de desbrossament per a la prevenció d’incendis que s’estan duent a terme al Coll de Panissars. Aquesta actuació està emmarcada dins del projecte transfronterer COOPEREM, liderat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i el SIVU des Albères, que facilitarà el desbrossament d’una àrea de 48,57 hectàrees al massís de l’Albera.

El Projecte COOPEREM té com a objectiu desenvolupar una política transfronterera conjunta en matèria de prevenció i gestió de catàstrofes. I la finalitat concreta del procés de desbrossament  que s’està realitzant al Coll de Panissars és la de protegir de possibles incendis una àrea total de 7.000 hectàrees des del Portús fins a Llers i Figueres. Actualment els treballs es troben en la segona fase d’execució, que inclou també l’arranjament d’un quilòmetre de vial i la construcció d’un passallís.

Jordi Picornell, present en aquesta avaluació tècnica, destaca la importància de tenir, en poc temps i definitivament “una àrea desembossada que contribuirà a frenar la propagació del foc i facilitar el treball dels serveis d’emergència en el cas que es produeixi un incendi”. A més d’això, el regidor de Medi Ambient de la vila explica que la Jonquera és un “punt estratègic” on, històricament, s’han produït grans incendis forestals i que per això el consistori “té com a prioritat treballar, juntament amb Bombers,  Protecció Civil, Generalitat i altres ajuntaments de la zona en actuacions que contribueixin a minimitzar el risc de focs”.

En el marc d’aquest treball continuat, l’Ajuntament manté reunions regulars amb la Diputació de Girona i participa activament en el Projecte COOPEREM. De fet, fa només alguns mesos la Jonquera va rebre la visita del Comité de Pilotatge d’aquest projecte transfronterer, una ocasió que Sònia Martínez, alcaldessa del municipi, va aprofitar per intercanviar valoracions sobre la prevenció i gestió d’emergències forestals amb el conseller d’Interior, Miquel Buch.