Carta de l’alcaldessa Sònia Martínez sobre l’actual situació sanitària derivada de la Covid-19 a La Jonquera

Benvolguts veïns i veïnes,

Abans de res vull traslladar-vos, en nom de l’Ajuntament de la Jonquera, tot el meu suport i solidaritat en aquests moments tan difícils. Som molt conscients de com la situació sanitària derivada de la Covid-19 ha canviat el nostre dia a dia i ha afectat aspectes molt importants de la nostra vida quotidiana.

La voluntat d’aquesta carta és fer-vos saber com evolucionen les dades de la pandèmia al nostre municipi, unes xifres que des de l’Ajuntament seguim dia a dia amb molta preocupació. I és que són ja 72 els casos positius acumulats a la Jonquera, situant la nostra vila en un risc de rebrot de 574,3 a dia 30 d’octubre (a partir de 200 punts el risc passa a ser considerat molt alt). Malauradament, la Jonquera no és l’únic municipi de la zona que està patint un creixement exponencial dels contagis i, com a conseqüència de la intensa propagació del virus a l’Alt Empordà, l’Hospital de Figueres es troba en una situació crítica i l’atenció primària està patint molta tensió a diversos llocs, essent el risc de rebrot actual de la comarca superior als 1.000 punts.

Com veieu, la situació actual mostra dades alarmants que ens demanen a tots i totes un esforç més per aturar el virus. Des de l’Ajuntament ens vam avançar i el diumenge 25 d’octubre ja vàrem prendre algunes mesures excepcionals: el tancament dels parcs públics, les àrees de joc infantil i els equipaments esportius municipals, i la suspensió de les activitats culturals. Unes mesures que el dia 29 es van veure reforçades amb les noves restriccions aprovades pel Govern de la Generalitat: tancament perimetral de Catalunya, confinament municipal els caps de setmana, suspensió del lleure infantil i les activitats extraescolars, fortes limitacions d’aforament a comerços i empreses de serveis i pròrroga del tancament de bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa.

Jonquerencs i jonquerenques, des de l’Ajuntament de la Jonquera us demanem que aquestes properes setmanes extremeu les precaucions i respecteu escrupolosament totes les mesures de prevenció i seguretat establertes per les administracions. Estem en plena segona onada de la pandèmia i només amb el compromís actiu de tots i totes aconseguirem rebaixar la tensió als centres d’atenció primària i l’Hospital de Figueres. I és que frenar l’expansió del virus és una responsabilitat de tothom.

No vull acomiadar-me sense enviar un missatge de suport a tots els professionals de bars, restaurants, centres d’estètica i bellesa i comerciants, que s’han vist especialment afectats per les darreres restriccions per contenir la propagació del virus. Des de l’Ajuntament de La Jonquera continuem treballant per tal de fer possibles noves línies d’ajuts, com les ja aprovades darrerament, que us facin costat i us ajudin a superar aquests moments tan complicats.

Atentament,

Sònia Martínez Juli

Alcaldessa de La Jonquera

Divendres 30 d’octubre de 2020