BAN d’alcaldia amb les mesures per una revetlla de Sant Joan segura

Davant la celebració de la revetlla de Sant Joan, tot just acabades les fases de confinament provocades per la pandèmia del covid-19,  i per tal de prevenir possibles incendis, evitar incidències i poder gaudir plenament d’aquesta festa, l’Ajuntament de la Jonquera us fa avinent que:

  1. S’han suspès tots els actes que podrien comptar aglomeració de persones. No es farà la rebuda a la flama del Canigó, ni s’encendrà la foguera del riu, ni es farà la tradicional revetlla a la plaça Nova. Recordeu que els grups no han de ser de més de 20 persones.
  2. Cal mantenir una distància de dos metres amb altres persones, i utilitzar mascareta sempre que no sigui possible aquest distanciament. També és molt important rentar-se freqüentment les mans; en cas de manipular pirotècnia, no utilitzeu gels hidroalcohòlics i feu el rentat de mans amb aigua i sabó.
  3. Es prohibeix encendre qualsevol foguera en tot el terme municipal, encara que les condicions meteorològiques ho permetin.
  4. Només es podran llançar petards i/o coets entre les 22:00h del dia 23 de juny i les 02:00h del dia 24 de juny, a més de 500 metres de zones boscoses i allà on no existeixin reunions de persones. Resta prohibit l’ús de pirotècnia en cap altra franja horària.
  5. Es prohibeix fer explotar els petards en el mobiliari urbà (papereres, bancs, bústies, etc.) i/o utilitzar aquest mobiliari com a llançadora de coets/petards.
  6. Es recomana la màxima cura en la manipulació dels productes pirotècnics per tal d’evitar danys personals. Recordeu que els ferits greus es produeixen cada any i, per això, demano la màxima responsabilitat als pares i tutors.
  7. Seguiu totes les recomanacions de manipulació de productes pirotècnics. Assegureu-vos sempre de que els vostres petards detonen a una distància prudencial de la resta de persones i recordeu que enguany, mascaretes i hidrogels suposen un risc addicional, atès que són altament inflamables.
  8. Els agents de la Policia Local vetllaran per la nostra seguretat i pel compliment d’aquest BAN.

La qual cosa es comunica per a general coneixement i als efectes oportuns.

BAN Alcaldia Sant Joan