Aquest divendres es presentarà la Cursa de la Dona 2019

Torna un dels esdeveniments esportius, socials i reivindicatius més esperats del Nadal jonquerenc. La presentació serà a les 20 h, a la Sala de la Societat.

 

El pròxim divendres, 13 de desembre, a les 20 h, la Sala de la Societat acollirà la presentació de la Cursa de la Dona 2019, un consolidat esdeveniment lúdic, esportiu i social que arriba a la novena edició i té com a finalitat reivindicar la igualtat de gènere. La cursa, organitzada pel Centre Excursionista Jonquerenc (CEJ) amb el suport de l’Ajuntament de la Jonquera, serà el dijous 26 de desembre, dia de Sant Esteve.

 

Durant l’acte de presentació del divendres 13, es comptarà amb representants del consistori i del CEJ, així com amb la presència de les corredores Marisé Ibañez, i Sònia Bassas; la ciclista local Júlia Pujol i la doctora M. Antònia Bonany. A banda de l’acte de presentació, l’organització ha previst escalfar motors per a la cursa amb la programació d’un seguit de sessions d’entrenament per a qui vulgui posar-se en forma abans de la prova. Tindran lloc els dijous, a les 19.30 h, davant de La Societat. Els entrenaments estan dirigits a totes les edats i gèneres, i consistiran en sessions de running o caminades per diferents recorreguts del terme municipal.

 

Des de l’Ajuntament de la Jonquera es dona les gràcies al Centre Excursionista Jonquerenc per tornar a organitzar aquesta popular cursa que, poc a poc, s’ha anat fent un lloc en el calendari esportiu del municipi. Jordi Picornell, regidor d’Esports, en destaca, com a principal virtut, la seva “capacitat de reivindicar la igualtat de gènere d’una forma lúdica i amb una acció que, a banda de tenir una gran visibilitat, té un caràcter solidari”.  I és que la Cursa de la Dona també inclou un vessant solidari, ja que tots els diners recaptats es donaran als malalts de càncer.

 

Funcionament de la cursa

La prova consisteix en una cursa corrent o caminant de 5 km pels carrers de la vila. Es tracta d’un circuit planer i es faran classificacions per homes i per dones. Durant la jornada tindrà lloc un sorteig de premis i l’entrega d’una samarreta commemorativa per als participants. La sortida de la cursa es produirà a les 10 h, des del Cafè Bar La Societat de la Jonquera. També hi haurà una alternativa infantil: la Cursa de la Nena, de 500 m, dirigida a nens i nenes de 0 a 8 anys. La sortida, en aquest cas, serà a les 11 h, davant de l’estanc, i amb arribada al Cafè Bar La Societat.

 

Com participar-hi

Per participar en la cursa cal inscriure-s’hi prèviament, ja sigui el mateix dia, de 8 a 9.30 h del matí, al Cafè Bar La Societat de la Jonquera, o bé de forma anticipada, fins al 21 de desembre, a Can Laporta (de 17 a 20 h) o a Falgués Fotografia. També us hi podeu apuntar prèviament a www.curses.cat. El preu de participació és de 6 € amb inscripció anticipada o de 10 € per a inscripcions en el mateix dia. En el cas de la cursa infantil, la inscripció és gratuïta.

Cartell Cursa de la Dona